1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Blat 1.
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul,...
Pune lipia libaneza in tava si unge-o cu sos de rosii. Taie apoi mozzarella cubulete si distribui-o egal pe lipie. Adauga peste aceasta rosiile uscate, busuiocul, sarea si piperul. Incinge cuptorul...
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste.
Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine.
Se pun ceapa, usturoiul si painea in...
Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se ia...
Iata cum se prepara Fantezie de purcel
Carnea se taie bucati potrivite mai mici.
Carnatii se taie la 2 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se calesc bucatile de carne.
Se...
Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc cu masline
Cotletul se curata si se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina.
Maslinele se spala in apa rece si se pun la...
Iata cum se prepara Reteta de snitele din piept de curcan
Pieptul de curcan se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii.
Feliile de piept de curcan se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu sare si...
Blat
Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C.
Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer...
Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...