10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre fructul Kaki

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 7 Ian 2016, 15:34

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza

In ultima vreme, fructele Kaki au devenit foarte populare in Romania.

Se gasesc peste tot, mai ales in timpul iernii, pentru ca acesta este anotimpul in care ele se coc in tarile de origine: China, Japonia, Coreea, Vietnam si SUA.

Drept urmare, ne-am gandit sa va spunem 10 lucruri interesante si pe care nu le stiati despre aceste fructe: 

1. Sunt originare din China, unde exista peste 2000 de sortimente. De aici au ajuns in Coreea si Japonia, iar pe la mijlocul anilor 1800 au fost plantati primii pomi de fructe Kaki si in SUA, in California, mai exact.

2. Din fructele Kaki se poate face o masca cu efecte de intinerire asupra tenului, amestecand pulpa fructului cu albus de ou si zeama de lamaie.

3. Consumul de fructe Kaki previne aparitia pietrelor la rinichi, datorita continutului mare de magneziu. 

4. Fructele Kaki sunt un leac impotriva sughiturilor.

5. In urma unui studiu recent, realizat de japonezi, s-a descoperit ca extractul din coaja de Kaki amelioreaza simptomele diabetului

6. In unele zone din Coreea, frunzele de Kaki sunt folosite pentru a face un ceai special.

7. Este indicat ca fructele Kaki sa nu fie consumate pe stomacul gol, deoarece pot cauza indigestie.

8. Mirosul fructului Kaki alunga gandacii. Pentru a tine departe gandacii de bucatarie, zdrobiti un fruct Kaki pe o bucata de material. Apoi, puneti materialul intr-o zona infestata cu gandaci.

9. Numele sub care mai este cunoscut acest fruct, Persimmon, se traduce prin "Para lui Dumnezeu" sau "Fructul Zeilor"

10. Atunci cand cumparati fructe Kaki necoapte, puteti grabi procesul de coacere prin depozitarea acestora intr-o punga de plastic sau de hartie cu un mar sau cu o banana. In acest fel, fructul se va coace intr-una sau doua zile.

Descopera pe Gustos.ro care sunt beneficiile consumului de fructe Kaki

Sursa foto: freshideen.com
Surse articol: lahealthyliving.com, homeguides.sfgate.com

Comentarii (9)

07.01.2016, 17:18

tare bune, desi luam prea rar.

07.01.2016, 20:08

Eu stiam beneficiile

10.01.2016, 11:14

foarte interesant

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59