4 variante de unt aromat pentru friptura la gratar

Postat de Lau in Alimente pe 17 Iul 2011, 21:43

4 variante de unt aromat pentru friptura la gratar

Mai întâi prepară untul

Se scot 100g de unt de la frigider şi se lasă timp de o oră la temperatura camerei să se înmoaie. Aroma este cheia, astfel că alegeţi unt fără sare sau cu un conţinut redus de sare. Se amestecă bine untul cu o lingură de lemn până devine cremos şi moale, apoi se adaugă aromele preferate de mai jos.

Se pune compoziţia pe o foaie de pergament sau pe o folie de plastic, se rulează şi se sigilează la capete. Poate fi păstrat la frigider timp de 3 zile sau la congelator timp de o lună.

Patru arome pentru unt

Unt şi pătrunjel
Se amestecă 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt şi 1 căţel de usturoi zdrobit cu untul. Se presară puţină sare de mare, în caz că folosiţi unt fără sare.

Busuioc, parmezan şi roşii
Se amestecă 4 linguri cu vârf de parmezan ras, 8-10 frunze de busuioc, tăiate mărunt şi 1 lingură de roşii uscate, tăiate fin cu unt.

Chilli, coriandru şi lime
Se amestecă coaja rasă a unui lime, ½ de ardei roşu chilli, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt şi 2 linguri de coriandru tăiat mărunt cu unt. Se presară sare de mare fină, în caz că folosiţi unt fără sare.

Hrean şi arpagic
Se adaugă 2 linguri de cremă de hrean, 6 boabe de piper negru măcinat, puţină sare fină de mare şi 2 linguri de arpagic, peste unt.

sursa: www.goodfood.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!