5 flori de primavara tamaduitoare

Postat de Alinutza80 in Cu de toate pe 14 Apr 2013, 15:15

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Ieftine, eficiente în prevenirea bolilor şi folosite ca adjuvante în tratarea diverselor afecţiuni, remediile naturiste n-ar trebui să-ţi lipsească din casă. Iată de ce, cu atât mai mult cu cât este sezonul lor, trebuie să profiţi din plin de calităţile florilor de primăvară!

Narcisele au efect liniştitor asupra organismului

Florile şi bulbii narciselor sunt calmante naturale, motiv pentru care leacurile pe care le conţin pot fi folosite pentru liniştirea stărilor de agitaţie şi a astmului. În acest scop, poţi să prepari un ceai de narcise galbene.
Mod de preparare: Peste o linguriţă cu flori uscate şi mărunţite se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 10 minute, apoi se strecoară şi se consumă două căni pe zi, dimineaţa şi seara, până când simptomele dispar.
Info: Foloseşte mănuşi când toci petalele narciselor, deoarece contactul cu seva îţi poate irita pielea sau poate agrava alergiile.

Lăcrămioarele,cardiotonice naturale

Cunoscute în popor şi ca „mărgăritare“, aceste flori delicate sunt adevărate comori nu doar pentru felul în care arată, ci şi pentru proprietăţile lor benefice. Preparatele din lăcrămioare stimulează funcţionarea optimă a inimii, întărindu-i forţa de contracţie şi normalizându-i ritmul bătăilor, datorită substanţelor cu proprietăţi cardiotonice pe care le conţin.

Mod de folosire: Ca tonic cardiac, lăcrămioarele se consumă sub formă de infuzie, o lingură cu plantă mărunţită la 250 ml de apă fierbinte.
Se administrează după răcire şi se bea o cană pe zi, 10-15 zile. În caz că nu ştiai... ...roua strânsă de pe florile de lăcrămioară se poate întrebuinţa ca picături de ochi, pentru a calma conjunctivita.

Magnoliile sunt bune împotriva paraziţilor intestinali

Uleiul esenţial obţinut din flori de magnolie nu numai că îmbunătăţeşte starea emoţională, dar ajută şi la tratarea problemelor tractului intestinal, a diareei şi a paraziţilor intestinali, graţie proprietăţilor sale antibacteriene şi antiseptice.

Mod de preparare: Se amestecă şase linguri cu plantă uscată (mărunţită) şi 250 ml ulei extravirgin de măsline, după care se lasă  la macerat două săptămâni. Se strecoară şi se pune într-o sticlă închisă la culoare. Se iau câte 25-50 de picături (1-2 ml), în puţină apă, de două-trei ori pe zi.
Extrapont: Poţi folosi uleiul esenţial şi pentru băi, masaj sau inhalare. Numărul de picături variază între două (pentru inhalaţii), şase (în cazul băilor) şi 14 (dacă alegi varianta masajului).

Toporaşii alină răceala şi gripa

Din punct de vedere terapeutic, florile şi frunzele lor au acţiune emolientă, dar şi expectorantă, datorită substanţelor cu acţiune antiinflamatorie, antibacteriană şi cicatrizantă din compoziţie. Pentru că această perioadă este „presărată“ din belşug cu viroze, răceli ori stări gripale, leacurile eficiente cu toporaşi îţi stau la dispoziţie.

Mod de preparare: Pentru episoadele de tuse convulsivă, poţi încerca siropul din flori de toporaşi. Se pun câteva flori proaspete într-un borcan de sticlă şi se toarnă peste ele miere de albine (până le acoperă). Se lasă la macerat două săptămâni şi ulterior se administrează câte o lingură de trei-patru ori pe zi. Este bun în caz de răceală, gripă, faringite şi cele mai frecvente boli respiratorii.

Anemonele alungă simptomele dureroase

Floarea Paştelui, cum mai este numită anemona, este utilizată cel mai adesea pentru a diminua tensiunile nervoase şi spasmele involuntare. O mai poţi folosi şi pentru ameliorarea durerii din timpul menstruaţiei, mai ales atunci când este asociată cu  afecţiuni ovariene.
Mod de preparare: Dacă ai palpitaţii frecvente, senzaţia că nu te mai poţi ţine pe picioare şi muşchii se contractă involuntar, este posibil să treci printr-o criză de spasmofilie. Ca să te refaci, poţi să bei tinctură de anemonă, care se găseşte la plafar. Se iau câte 20 de picături, de trei ori pe zi, după mese.

Comentarii (7)

15.04.2013, 12:27

15.04.2013, 17:49

07.05.2013, 18:08

Foarte interesant!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola