9 sucuri cu puteri miraculoase

Postat de adnia in Cu de toate pe 4 Iun 2013, 18:05

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza
9 sucuri cu puteri miraculoase

 

Daca tot a venit vara, macar pe calendar, inseamna ca incep sa apara si fructele si legumele pline de vitamine si arome! Si cum sucurile reprezinta o varianta extrem de buna pt. consumul alimentelor pe care le "dam la o parte", sau pe care le refuza copiii, iata ca le putem introduce in organism sub aceasta forma, intr-o cantitate mai mare.  Am gasit in Bibilioteca Secreta cateva informatii pe care am dorit sa le impart cu voi, si anume 9 sucuri de legume care ajuta la tratarea unor anumite afectiuni:


1. Sucul de ridiche neagra te scapa de tuse

Un remediu dulce si reconfortant, sucul de ridiche neagra este ideal incaz de bronsite, tuse, viroze sau de gripe, datorita continutului mare de vitamina C si de calciu.
Cum sa-l folosesti:

Dai o ridiche prin razatoare, o lasi trei ore, iar la sfarsit o storci pentru a obtine sucul. Este de ajuns sa iei sase lingurite de suc de ridiche neagra pe zi, ca sa-ti calmeze tusea si sa scapi de raceala sau de gripa.
Extrasfat: Copiii ar fi bine sa ia cate trei lingurite de suc pe zi.

2. Sucul de telina, depurativ natural

Pentru a elimina toxinele din organism, sucul de telina este exact ce ai nevoie. Stimuleaza transpiratia, drenarea bilei si elimina gazele intestinale.
Cum sa-l folosesti:

In fiecare zi, bea cate trei pahare de suc de telina.
Extrasfat: Pentru eficacitate maxima, cura cu suc de telina este bine sa fie tinuta timp de

15-20 de zile.

3. Sucul de castraveti dizolva pietrele la rinichi

Racoritor, sucul de castraveti este un bun diuretic si da rezultate in bolile de rinichi, cum este litiaza renala.
Cum sa-l folosesti:

Amesteci 200 ml de suc de castraveti cu 200 ml de suc de morcovi si de ridiche neagra, plus putina miere.
Extrasfat: La fel de bun este amestecul de suc de castraveti, morcovi si de sfecla rosie.

4.Sucul de cartofi trateaza ulcerul

Baut crud, sucul de cartofi cicatrizeaza mucoasele aparatului digestiv, indeosebi mucoasa stomacala, datorita mineralelor pe care le contine (cupru, calciu, magneziu), dar si unei enzime din celulele vegetale.
Cum sa-l folosesti:

Pentru un gust usor de suportat, bea acest suc in amestec cu suc de morcovi. Pentru ulcer gastroduodenal, timp de o luna bea o jumatate de pahar cu suc, de patru-cinci ori pe zi.
Extrasfat: Pentru diabetici, este indicata o cura de zece zile cu acest
suc.

5. Sucul de ardei gras intareste firele de par

Datorita continutului sau de siliciu, sucul de ardei gras intareste unghiile si radacina parului. De asemenea, il poti incerca si atunci cand te supara crampele sau cand te simti balonat.
Cum sa-l folosesti:

Cu o jumatate de ora inainte de mesele principale, bea cate un pahar cu suc de ardei gras, cu inghitituri mici.
Extrasfat: Sucul este mai eficient daca il combini astfel: o parte suc
de ardei gras, doua parti de suc de spanac si doua de suc de morcovi.

6. Sucul de ceapa combate ateroscleroza

Una dintre cele mai raspandite afectiuni, ateroscleroza, manifestata prin ingrosarea peretilor arterelor, poate fi combatuta cu ajutorul sucului de ceapa.
Cum sa-l folosesti:

In sucul obtinut dintr-un kilogram de ceapa rosie adaugi 300 de grame de miere. Tii sucul la frigider si iei din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni.
Extrasfat: Un pahar de suc de ceapa pe zi, diluat cu putina apa, suc de
telina sau de morcovi, alunga astenia.

7. Sucul de rosii, bun pentru inima

Acest suc are proprietatea de a micsora vascozitatea sangelui, prin urmare reduce riscul afectiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemica sau insuficienta cardiaca.
Cum sa-l folosesti:

Tine o cura de o luna, in care bei cate 200 ml de suc de rosii de trei ori pe zi.
Extrasfat: Sucul se bea imediat dupa preparare.

8. Sucul de sfecla scade tensiunea

Continutul mare de nitrati naturali pe care il are sucul de sfecla rosie dilata vasele de sange si-ti este de ajutor daca ai hipertensiune arteriala.
Cum sa-l folosesti:

Bea cate un pahar de suc pe zi, in trei reprize.
Extrasfat: Bea suculcombinat cu alte sucuri, precum cel de morcovi.

9. Sucul de sparanghel, un bun diuretic

Cura cu suc de sparanghel este eficienta in cazul tulburarilor renale.
Are actiune diuretica datorita unei substante numite sparanghina.
Cum sa-l folosesti:

Se bea un pahar pe zi, indoit cu putin suc de morcovi.
Extrasfat: In combinatie cu suc de telina, alunga oboseala.

 

sursa:http://biblioteca-secreta.blogspot.ro/2011/06/9-sucuri-cu-puteri-vindecatoare.html

Comentarii (4)

04.06.2013, 23:59

Bine de stiut!

06.06.2013, 07:54

06.06.2013, 15:46

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!