Absinth

Postat de Alexandru29 in Bauturi pe 16 Apr 2013, 02:47

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Continut

Absinth-ul este o bautura alcoolica tare de regula 70 de grade de origine elvetiana, de culoare verzuie (in functie de arome este comercializat si in alte culori : rosu, negru,albastru), preparată din frunzele unei specii de pelin (denumire istorica zana verde), anason, angelica şi alte plante aromatice. Este un excitant al secreţiei gastrice, deoarece conţine substante amare (absintină). Nu este recomandat a fi baut sec.

Faptul ca producea excitari cerebrale (stari creationiste)si hipersensibiliza îl facea amicul artistilor. Asa se face ca pe listele bautorilor de elita se afla numele lui Manet, Baudelaire, Verlaine, Rimbaud, O. Wilde, Degas, Toulouse-Lautrec, Van Gogh, A. Monticelli, Gauguin, A. Jarry, Picasso, Hemingway etc.,alaturi de”grupa mica” formata din Eminem,Johnny Deep,Sting,Tom Cruise,Pink,Puff Daddy,Arnold Schwarzenegger etc.

Preparare traditionala 

 Se pune un cub de zahar in lingurita speciala, se toarna absint peste cubul de zahar, se flambeaza zaharul (a se avea grija sa nu se aprinda si absintul din pahar), se asteapta ca zaharul sa se caramelizeze si se stinge flacara. Se amesteca zaharul cu absintul din pahar. Apoi se adauga apa rece, se amesteca din nou continutul si bautura este gata.

Comentarii (2)

17.04.2013, 10:07

29.01.2016, 09:43

La multi ani !!!
Intr-un film ,, Vacanta in Europa '' , dupa ce au baut absinth [ erau i Cehia ] , Au vazut spiridusi verzi zburand )
Sincer eu am consumat si flambat si ne ,dar nu am identificat nici un simptom extra

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!