Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Postat de Alinutza80 in Alimente pe 14 Oct 2012, 17:45

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Exista 800 de ingrediente si arome ce ajuta la fabricarea tuturor sortimentelor de ciocolata din lume, dar si o drama de care cel mai iubit desert se face vinovat: ingrasa. Totusi, in multe feluri, ciocolata are grija de sanatatea ta.

In ultimul timp, am tot auzit de diverse studii despre cat de buna e ciocolata pentru sanatate si frumusete, parca aparute la fix sa-mi calmeze sentimentul de vinovatie incercat cu fiecare patratica savurata. Asa ca am inceput operatiunea de cercetare a problemei si inventariere a avantajelor si dezavantajelor celui mai daruit cadou de Valentine's Dayciocolata.

Intareste imunitatea si protejeaza dantura

Vorbim aici de ciocolata neagra, cu cel putin 70% cacao. Aceasta pudra aromata contine flavonoizi (vitamina P), niste compusi datorita carora vinul rosu, ceaiul verde si afinele sunt laudate. De ce n-ar fi si ciocolata la fel? Acesti flavonoizi stimuleaza secretia unor enzime care intaresc imunitatea organismului si chiar protejeaza dantura, atat de amenintata de consumul de…dulciuri! Pentru ca zaharul, in general, este inamicul dintilor, nu ciocolata, in particular. Flavonoizii scad presiunea sangelui, reduc colesterolul rau si diminueaza cheagurile de sange mai ceva ca aspirina. Dar toate acestea se intampla daca savurezi maximum doua patratele de ciocolata pe zi.

Laptele strica ciocolata Unii parinti spun: "Macar din ciocolata cu lapte sa-si ia asta micu' portia de calciu pe ziua de azi". Ciocolata impiedica absorbtia calciului din lapte in sange, iar laptele din ciocolata, la randul lui, se pune de-a curmezisul absorbtiei flavonoizilor in organism. Asadar, ciocolata cu lapte nu-i nici o afacere, doar imblanzeste, printr-o cantitate ridicata de zahar, gustul amarui al extractului de cacao. 

Comentarii (2)

14.10.2012, 20:06

o urasc

22.10.2012, 13:22

da...din toate sotimentele asa stiam si eu.ca doar ciocolata neagra este inofensiva sau mai mult ...ajuta.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!