Afla care este legatura intre slow food si slow cooking

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 24 Iul 2015, 13:20

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

In ultima perioadă, am auzit cu toţii de câteva trenduri culinare noi în România, denumiri pe care încă nu le putem descifra foarte bine.

Conceptul de slow food, slow cooking sau gătitul lent sunt câteva dintre acestea. Însă, pentru a pune în practică noile tendinţe trebuie mai întâi să înţelegem ce înseamnă şi mai ales ce beneficii ne oferă în viaţa noastră de zi cu zi.

Conceptul de slow food este sinonim cu hrana bună, curată şi corectă. Asta înseamnă că hrana trebuie să aibă un gust bun, trebuie să fie produsă într-o manieră curată care să nu dăuneze mediului inconjurator, animalelor şi sănătaţii oamenilor.

Mişcarea slow food a început ca replică a stilului de a servi masa la fast-food. Cei care au promovat acest curent doresc să protejeze moştenirea lăsată de gastronomia tradiţională.

Conceptul de slow food oferă avantaje importante pentru cei care doresc să aiba o viaţă bazată pe o alimentaţie sănătoasă, avantaje precum, savoarea intensă a mâncării, o mai bună digestie datorită mestecării îndelungate, creşterea arderilor şi implicit accelerarea metabolismului.

Desigur, odată cu apariţia acestui trendur culinar, a fost introdus şi slow cooking-ul, mai exact, gătitul lent la o temperatură scăzută şi controlată permanent. Această modalitate de a găti permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor hidrosolubile, dar şi limitează degradarea vitaminelor termolabile, asigurând astfel o alimentaţie sănătoasă.

Posibilitatea de a controla temperatura şi timpul de preparare pentru păstrarea calităţii nutritive, prin tehnica de gătit slow cooking, sunt soluţii pentru a putea găti în mod sănătos şi pentru a economisi timpul petrecut în bucătărie.

Putem aplica foarte uşor această tehnică de gătit şi la noi acasă cu ajutorul slow cooker-ului Crock Pot. Aparatul electric Crock Pot se potrivește perfect diverselor nevoi de a găti, precum și constrângerilor datorate lipsei timpului.

Are 2 trepte de temperatură ‘High’şi ‘Low’ precum şi cu funcţia de ‘Păstrare la cald’. Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mâncăruri savuroase, doar adaugi ingredientele dorite și aparatul de gătit Crock-Pot se ocupă de restul fără supraveghere. Astfel, te poți bucura de întreaga zi, fără a fi nevoie să stai în bucătărie și, totuși, să te delectezi, pe seară, cu o mâncare gustoasă, pregătită în casă.

„De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat, de ce gătim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază, la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire.” - Chef Adrian Hadean 

Mai multe detalii despre slow cooker-ului Crock Pot găsiţi aici: www.crockpot-romania.ro

Cu siguranţă, slow food and slow cooking reprezintă soluţia potrivită pentru toţi cei care au o viaţă activă, dar sănătoasă.

Hobby-urile şi timpul petrecut alături de familie vor face parte din programul tau zilnic atat timp cat ai in bucatarie slow cookerul Crock Pot.

Comentarii (3)

24.07.2015, 14:05

Slow=ok

24.07.2015, 14:10

24.07.2015, 14:27

Bine de stiut
Adevarul e ca,nimic nu ma enerveaza mai mult decat sa fiarba mancarea foarte tare )))))))))

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55