Afla care sunt cele mai toxice alimente!

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 2 Noi 2011, 21:06

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Desi majoritatea dintre noi stim ca torturile si ciocolata nu sunt tocmai bune pentru sanatate, sunt unele alimente aparent sanatoase pe care nu le luam in considerare. Cu toate ca nu ne danuneaza in cantitati moderate, in cazul in care sunt consumate in exces ne pot face mai mult rau decat am putea crede.

Ciupercile

Sunt o prezenta obisnuita in magazine si de cele mai multe ori sunt comestibile. Exista insa peste 100 de specii de ciuperci extrem de daunatoare, ale caror efecte variaza de la simple dureri de cap pana la convulsii puternice.

Uleiul de rapita

Au fost multe discutii despre acest tip de ulei insa s-a ajuns la concluzia ca ar putea avea efecte foarte daunatoare asupra organismului uman, fiind capabil sa produca probleme respiratorii sau de vedere.

Orez

Cu totii stim ca orezul este un aliment cu foarte multe efecte benefice, insa trebuie consumat cu moderatie. Un studiu a demonstrat ca orezul contine niveluri ridicate de substante toxice, printre care arsenic.

Nucsoara

Cu toate ca poate parea surprinzator, nucsoara contine o substanta toxica ce poate provoca dureri de cap, halucinatii, deshidratare sau chiar moartea.

Merele neecologice

Din cauza faptului ca sunt vulnerabile la insecte si alte daunatoare, producatorii folosesc frecvent pesticide si alte substante toxice, care apoi se regasesc in fruct. Trebuie evitata cumpararea de mere neecologice, insa daca acest lucru nu este posibil, specialistii ne sfatuiesc macar sa aruncam coaja fructului.

Somonul din crescatorie

Studii au aratat ca somonul din crescatorii contine peste 13 substrante clasificate drept cancerigene, spre deosebire de cel care traieste in mediul natural.

Popcornul

Desi popcornul propriu zis nu este considerat a fi periculos, s-a descoperit ca aromele pe care pungile de popcorn le contin sunt toxice, putand provoca probleme pulmonare.

Cartofii

Cu toate ca par inofensivi, cati dintre noi stim ca sunt inruditi cu o planta extraordinar de toxica? Cartofii pot crea probleme de sanatate datorita unor substante precum solanina, care afecteaza sistemul nervos si cel digestiv.

Alunele

Alunele sunt printre alimentele ce cauzeaza cele mai puternice alergii, insa, pe langa asta, contin si o substanta extrem de toxica, aflatoxina. Cand consumati alune aveti grija sa fie bine uscate, fiind un fapt stiut ca sunt predispuse la mucegai.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (3)

Lau

02.11.2011, 22:15

03.11.2011, 08:58

interesant

15.11.2011, 11:56

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D