Ananasul, un aliment complex

Postat de RadaMateescu in Fructe pe 12 Dec 2012, 09:53

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Ananasul este un aliment cu continut complex de minerale, vitamine si substante nutritive. Va prezentam beneficiile acestuia, alaturi de o reteta delicioasa de pizza cu pui si ananas.

 

Pulpa fructului de ananas contine niste principii active, substante care pot influenta eficient mecanismele chimice si biologice ale organismului, subliniaza cercetarile facute de antropologii amercicani de la Universitatea din Berkeley. Pulpa de ananas mai contine zaharuri bazate pe levo-fructoza si substante asemanatoare cortizonului sau hormonilor sexuali. Aceste substante, in cantitati infime, pot influenta unele procese biochimice din creier, ficat si unele glande cu secretie de steroizi – ovarele, testiculele si suprarenalele.

 

Ananasul protejeaza ficatul

Substantele active din ananas actioneaza indirect asupra unor celule din ficat care sunt specializate in transformarea glucozei in substante de rezerva. Astfel, cei care consuma ananas au o glicemie mai stabila, iar riscul de diabet este cu mult redus. Alt efect al consumului de ananas este o mai buna functionare a pancreasului, mai ales in ceea ce priveste eliberarea de insulina. Acesta ajuta, de asemenea, la scaderea riscului de obezitate sau la cel al cresterii colesterolului. Consumul de ananas poate sa pastreze un echilibru ponderal, ferindu-ne de ingrasare excesiva si mentine un sistem circulator sanatos, mult mai putin predispus la infarct sau la acceidente cerebrale.

Cercetarile confirma, de asemenea, faptul ca substantele nocive ajunse in organism prin alimentatie, precum E-urile sau dioxinele sau substantele poluante/toxice sunt mai rapid neutralizate in cazul in care se consuma cantitati moderate de ananas.

 

Ananasul mentine sanatatea hormonala

S-a descoperit in ananas prezenta unor substante asemenatoare sterolilor care intra in compozitia unor hormoni secretati de corticol-suprarenale, testicul si ovar. Acestea ajung in sange, putand influenta sinteza de hormoni steroizi. Consumul de ananas are ca efect o buna activitate a glandelor suprarenale, facand, totodata, glandele sexuale mai receptive la controlul nervos hipotalamic. Rezultatul este o pastrare a unei secretii normale de hormoni feminini si masculini importanti in fertilitate, sexualitate si in modelarea estetica a formelor feminine – coapse, fese, sani.

 

Ananasul stimuleaza principiile de conservare

Britanicii de la Universitatea din Birmingham au facut cea mai interesanta descoperire legata de consumul de ananas. Studii pe cimpanezii hraniti exclusiv cu ananas au demonstrat reflexe ale acestora de aparare mai eficiente, cimpanzeii devenind mai intuitivi in a gasi solutii de evadare sau de lupta, in caz de pericol. Astfel, cei care consuma ananas frecvent vor avea mari sanse de a se apara reflex in cazul unor accidente rutiere sau de munca, dar si de a lua decizii rapide. Acest fapt se datoreaza activarii unor retele de neuroni implicate in calculele inconstiente ale creierului pentru gasirea unor solutii de supravieturire.

O cura de ananas nu presupune reguli foarte stricte. Este necesar doar un consum de 300-400 de grame de pulpa proaspata de fruct, saptamanal, o perioada de 70-80 de zile.

Se recomanda ca dimineata sa consumam o felie subtire de ananas crud la 5-10 minute dupa micul dejun. Se va evita consumarea de alte fructe aromate sau sucuri dulci.

La pranz, este indicat sa se consume suc natural de ananas sau zeama de compot fara fruct cu circa 10-15 minute inainte de masa sau dupa masa. Astfel, sistemului digestiv i se permite sa absoarba mai bine principiiile active ale ananasului si sa beneficieze de efectul acestora asupra a tot ceea ce inseamna controlul depunerii de grasimi.

Dupa cina, se poate consuma o salata usor alcoolizata de pulpa de ananas, din fruct proaspat taiat, maruntit peste care se va adauga 50 ml cognac. Alcoolul stabilizeaza unele legaturi chimice fragile ale substantelor pseudo-sterolice care devin eficace in controlul eliberarii hormonilor sexuali.

                               

In continuare, va prezentam o reteta de pizza cu pui si ananas. Pizza a devenit demult, una dintre mancarurile favorite ale majoritatii gurmanzilor indiferent ca acestia aleg comenzile de pizza la domiciliu sau isi prepara singuri acasa o pizza delicioasa precum cea din reteta de mai jos. O pizza gatita cu ingrediente sanatoase constituie o dieta extrem de benefica pentru organism.

Ingrediente

Pentru aluat:

           300 g faina

           1 praf sare

           15 g drojdie

           20 ml ulei

           30 ml apa minerala

           1 ou

 

Pentru umplutura:

           300 g piept de pui

           1 ananas mai mic

           3 ardei capia

           1 ardei gras

           1 legatura rosii cherry

           100 g cascaval

           1 crenguta busuioc verde

           3 linguri pasta picanta de ardei

 

Modul de preparare:

Faina se cerne intr-un bol, dupa care s eface o gaura la mijloc, adaugandu-se sarea, oul, drojdia dospita in putin lapte, uleiul si apa minerala. Se amesteca totul pana se obtine o coca, dupa care se lasa sa creasca.

Intre timp, se va taia pieptul de pui, perpelindu-se in putin ulei, pana capata o crusta aurie. Se curata apoi ardeii, se apala si se taie fasii, apoi se calesc in tigaie, pana se inmoaie. In continuare, ei se dau la rece. Ananasul se curata dupa care se taie in felii.

Comentarii (1)

18.01.2013, 16:06

e bun

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!