Anasonul

Postat de Mitinita in Condimente pe 7 Dec 2011, 12:07

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Anasonul

Anasonul are un miros si gust relativ dulce, asemanator celui de lemn dulce. Uleiul de anason este folosit la fabricarea pastei de dinti, iar ceaiul din seminte de anason este considerat un bun laxativ, are proprietatea de a incalzi organismul si de a stimula circulatia sangelui.

In Europa este folosit la prepararea prajiturilor si biscuitilor, iar in Orientul Mijlociu si India este adaugat in supe, in preparatele la cuptor si in paine. Semintele pot fi mestecate pentru a usura digestia si a improspata respiratia dupa masa. Anasonul da o aroma traditionala dulciurilor si bomboanelor. Uleiul este extras si folosit ca o aroma pentru mai multe bauturi alcoolice,cum af fi pernod, pastis si ouzo. Frunzele proaspete de anason au o aroma discreta si sunt adaugate in mai multe feluri de mancare picante, cum ar fi curry si alte preparate din carne.

Cel mai bine e sa fie cumparat intreg, pentru ca aroma se pierde prin macinare. A nu se confunda cu anasonul stelat.

sursa pozei: http://en.wikipedia.org/wiki/Fennel

 

Comentarii (2)

07.12.2011, 14:50

Foarte mult imi place ceaiul de anason

07.12.2011, 19:40

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!