Atentie Pangasius - otrava din farfurie !

Postat de Anastasia in Tipsuri pe 10 Ian 2011, 11:11

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Atentie Pangasius - otrava din farfurie !

Am hotarat sa torn putina lumina si chiar ma doare inima pentru cei ce nu cunosc ce pericol duce in sine acest peste pe care foarte multa lume il consuma si crede ca este unul usor si delicios, faptul ca este peste nu trebuie sa ne inspire incredere ca este o mancare buna si sanatoasa :( din pacate aparitia sa pe piata pare sa fie avantajoasa din punct de vedere financiar, insa nu si din cel alimentar, fiti atenti ce mancati si cat va costa sanatatea !

Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut.

Sper că informaţiile furnizate aici vor fi importante pentru dumneavoastră şi viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs.

Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius:

Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.

A se lua aminte : cineva a testat in laborator acest peşte şi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari de contaminare … Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara foarte bine si, implicit, profiturile companiilor cresc.

Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotriva, este un experiment genetic si o “bombă” biologică. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuti în Vietnam si, mai nou, pentru că cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, deseori sunt injectati cu hormoni proveniti din urină deshidratata, deoarece au constatat că astfel pestii cresc mai repede mari si carnea lor devine mai “pufoasă”.



Hormonii de crestere extrasi din urină, provin din China. Pangasius e hrănit cu rămasite de pesti morti, uscati si macinati intr-o făina infectă care mai contine manioc (cassava) si soia (alta “binefăcătoare” care vă transforma băietii in fetite), plus resturi de cereale. Astfel pangasius creste de patru ori mai rapid, decat in natura, pentru a ajunge in farfuria Dvs.

Mai aveti chef de-un “targ bun” la peşte?


Ca si cum asta n-ar fi indeajuns, acest peste mutant se găseste in “surimi” (chiftele de peste presat), “delicioasele” si mult-iubitele de către copii “fish sticks”, imitatia de carne de crab si chiar si in mancarea pentru animalele de casă. Ce patiti daca mancati Pangasius? Vomă, diaree si in general simptomele otrăvirii cu mancare. Daca nu le aveti pe loc, inseamnă că stomacul Dvs. este tare, dar pe termen lung, veti suferi totusi. E preferabil ca organismul să reactioneze imediat in fata unui agresor, decat să acumuleze toxinele pentru a provoca un adevarat cataclism mai tarziu !

sursa

Comentarii (11)

18.01.2011, 19:05

bravo pt articol nu-mi place pestele dar pt consumatorii inraiti e foarte bine de stiut

19.01.2011, 11:36

foarte bine ca ai pus acest articol aici eu am mancat o singura data pangasius si nu mia placut deloc, luasem dala congelat, si dupa ce se decongelase era cam balos, eu una prefer codul sau macroul

06.02.2011, 00:36

super articolul...niste peste mincabil care af fi???? fara os

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04