Banane

Postat de Miha in Fructe pe 13 Oct 2009, 10:46

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Banane

Se pot consuma ca atare, dupa ce se desprinde coaja, fierte sau prajite. In unele tari tropicale sunt un aliment de baza.

Cel mai adesea sunt culese necopte si se coc in tara de destinatie. Tinute la temperatura camerei se coc in cateva zile, dar daca doriti sa accelerati procesul le tineti la soare. Nu se patreaza la frigider, se vor innegri din interior spre exterior.

Exista mai multe soiuri de banane (banana rosie, banana pitic), dar cea mai raspandita varietata la noi este banana galbena, numita si Cavendish.

Medicii recomanda sa mancam cel putin 2 banane pe zi, contin tot ceea ce are nevoie organismul uman. In schimb persoanele la dieta ar trebui sa le evite, din cauza continutului mare de amidon sau sa limiteze consumul acestora la una pe zi.

Bananele sunt o sursa buna de fibre (regleaza digestia) , potasiu (normalizeaza hipertensiunea arteriala) ,vitamina C (intareste sistemul imunitar) , fier ( stimuleaza producerea de hemoglobina), vitamina B ( ajuta la calmarea sitemului nervos).

Mancarimea de la piscatura de tantar se va calma, daca locul va fi frecat cu partea interioara a cojii unei banane.

In bucatarie se foloseste:

  • ca aromatizant pentru prajituri
  • ca fruct de baza pentru inghetata
  • sub forma de budinca
  • ca adaos la paine
  • ca decor pentru diverse tarte

 

Retete recomandate:

Banana bread

Salam de biscuiti cu banane

Spuma de capsuni si banane

Inghetata de capusuni si banane

 


Smoothies:
How To Make A Banana Smoothie

Comentarii (2)

09.10.2010, 15:46

foarte bune bananele mai ales atunci cand esti racita

12.02.2011, 20:38

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!