Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 15 Feb 2012, 21:32

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Aciditatea gastrica

Aciditatea gastrica este suparatoare pentru multi dintre noi. Dar apa in care s-a dizolvat putin bicarbonat este realmente un remediu. Neutralizeaza aciditatea din stomac, dar si simptomele asociate cu refluxul gastric. Pentru aceasta este nevoie sa dizolvi o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa.

Bicarbonat de sodiu

Pietre la rinichi

Acidul din urina favorizeaza depunerea de pietre in rinichi, dar daca se consuma apa cu bicarbonat de sodiu, este redusa aciditatea din urina, sunt dizolvate pietrele din rinichi si este prevenita formarea altora.

Infectiile de la nivelul tractului urinar

Bicarbonatul de sodiu reuseste sa creeze un mediu alcalin, distrugand astfel bactaria care dezvolta infectii de la nivelul tractului urinar. Astfel, bicarbobatul de sodiu reuseste sa reduca aciditatatea si senzatia de arsura, caracteristica afectiunii.

Trateaza acneea

Bicarbinatul de soudiu este recomandat si pentru multe afectiuni ale pielii: eczeme, acnee, muscaturi de insecte, pete de la arsurile solare si pete de la toxiinfectiI alimentarE. Pentru a scapa de aceste semne, se recomanda formarea unei paste din bicarbinat de sodiu si apa pe care mai apoi sa o lasi pe ten timp de 20 de minute.

Eliberea durerile musculare

Dupa minute de antrenament riguros, muschii sunt contractati, tensiunea este resimtita din plin, dar si un oarecare disconfort. Pentru a calma durerile musculare asociate cu cresterea de acid lactic de la acest nivel, se recomanda consumul unui pahar cu apa in care s-a dizolvat bicarbonat de sodiu.

Trebuie sa stii ca pe piata se gasesc multe sortimente de bicarbonat de sodiu, dar pentru obtinerea rezultatelor dorite trebuie achizitionat un sortiment pur.

sursa poza: http://www.sxc.hu/

Comentarii (1)

27.02.2012, 18:39

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!