Beneficiile portocalelor asupra sanatatii

Postat de Angelina_Elena in Fructe pe 20 Noi 2012, 16:23

Articol pe placul a 19 bucatarasi
comenteaza
Beneficiile portocalelor asupra sanatatii

Portocalele, fructele preferate ale tuturor in sezonul rece, sunt fructe bogate in vitamina C care ne protejeaza organismul de gripe si raceli. Consumul de portocale previne aparitia pietrelor la rinichi, a artritelor si a colesterolului rau.

Portocalele sunt bogate in vitamine, calciu, fibre si o multime de nutrienti. Acestea sunt fructe foarte complexe si foarte sanatoase, motiv pentru care este recomandat sa le consumi cat mai des cu putinta.

Iata cateva dintre beneficiile portocalelor

Cresc imunitatea

Datorita continutului ridicat de vitamina C (cel mai important antioxidant), portocalele sunt foarte apreciate si sanatoase. Consuma zilnic cate o portocala pentru a te proteja impotriva virozelor de sezon. Consumate ca atare sau sub forma de suc, portocalele iti vor intari organismul mai mult decat ai spera.

Previn instalarea colesterolului

Portocalele au in componenta lor un ingredient care ajuta la reducerea considerabila a productiei de colesterol. Consuma zilnic cate o portocala, cu atat mai mult in zilele de sarbatoare, cand masa este bogata cu alimente grase.

Indeparteaza constipatia

Desi este un fruct usor acid, portocala are efect alcalin asupra sistemului digestiv si ajuta la stimularea sucurilor gastrice, impiedicand astfel instalarea constipatiei. Daca stii ca suferi frecvent de aceasta problema, consuma dupa fiecare masa cel putin jumatate de portocala.

Efecte pozitive in Alzheimer, Parkinson, diabet, scleroza multipla

S-a constatat ca citricele aduc beneficii in numeroase afectiuni precum: Alzheimer, Parkinson, artrita, astm, degenerescenta maculara, diabet, scleroza multipla, holera, gingivita, functionarea optima a plamanilor, cataracta, colita ulcerativa si maladia Crohn. De asemenea, ajuta la prevenirea obezitatii. In prezent, cercetatorii studiaza rolul pe care-l pot avea in stimularea si buna functionare a creierului.

Previne aparitia ulcerului si a cancerului stomacal

Potrivit specialistilor, o portocala pe zi tine ulcerul. Un studiu recent publicat in Journal of the American College of Nutrition si efectuat pe un esantion de 6000 de adulti arata ca un pahar cu suc de portocale pe zi previne aparitia ulcerului gastric. De aceea, se recomanda o dieta cu alimente bogate in vitamina C pentru a impiedica dezvoltarea infectiilor cu Helicobacter pylori (bacteria care ne imbolnaveste stomacul).  

Are grija de sanatatea sistemului respirator

Consumul alimentelor bogate in beta-criptoxantina, un carotenoid pe care il gasim in special in portocale, porumb, dovleac, papaya, ardei rosu si piersici poate sa scada riscul de aparitie a cancerului pulmonar. Un studiu efectuat in 2003 pe un esantion de 60.000 de adulti care au consumat alimente bogate in acest carotenoid arata ca riscul de cancer pulmonar este cu 27% mai scazut.

Previn aparitia pietrelor de rinichi

Consumul zilnic de suc de portocale protejeaza rinichii de aparitia pietrelor la rinichi si oxalat de calciu. Stoarce zilnic cate doua portocale si bea sucul acestora, de preferat cu paiul (aciditatea sucului de portocale ataca smaltul dintilor, motiv pentru care nu este recomandat sa aiba prea mult acces la suprafata acestora).

Ajuta la mentinerea frumusetii

Vitamina C, cel mai puternic antioxidant, este responsabil de mentinerea frumusetii pielii prin protejarea impotriva radicalilor liberi.  Consuma cat mai des portocale daca iti doresti sa ai o piele intinsa, frumoasa, curata si luminoasa .

Sursa: eva.ro, sanatate.acasa.ro

Comentarii (10)

22.11.2012, 18:59

multumesc!

25.11.2012, 23:53

Si eu ador citricele in general

28.11.2012, 21:21

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!