Beneficiile utilizarii ghimbirului

Postat de anca_rm in Condimente pe 4 Noi 2013, 11:55

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Eu gatesc destul de mult cu ghimbir. L-am folosit in briose aperitiv , in ciorbe sau la preparare principale si garniture. De aceea am zis hai sa scriu ceva  despre el , pe scurt ca sa aiba toata lumea rabdare sa citeasca .

Ghimbirul are un miros puternic , dar placut si un gust usor iute mult mai bine tolerat decat cel de ardei iute sau usturoi .

Ghimbirul este denumit si ,, ghimber ,, . Este o planta din regiunile tropicale deoarece are nevoie de temperatura ridicata si constanta si de  umiditate pentru a se dezvolta corespunzator rizomul.

Ghimbirul este folosit frecvent in bucataria tarilor orientale :India, Nepal, Malaezia.

In Europa a ajuns ghimbirul din India , iar denumirea sa este de origine greaca , asta datorita limbilor vorbite pe teritoriul Indiei .

Ghimbirul proaspat este bogat in apa , glucide si amidon, este bogat in vitamina C

Ghimbirul se poate folosi in bucatarie de la sosuri , supe , feluri principale pana la deserturi si bauturi racoritoare.

Pe langa utilizarea lui ca si condiment ghimbirul poate fi folosit si ca remediu pentru :

-          Raceala asociata cu febra , imflamatiile gatului , sinuzite .

-          Indigestie

-          Reumatism

-          Astm

-          Dureri de cap , si stari de voma

-          Poate fi folosit cu succes in curele de slabire si in dietele care exclud sarea

-          Masajul cu ulei de ghimbir stimuleaza circulatia si eliminarea toxinelor si implicit combate celulita .

Poza 2 este preluata de pe foodstory.ro

 

Comentarii (5)

04.11.2013, 15:11

asta mi-ar mie pentru raceala,nu pastile

11.11.2013, 17:28

interesant!

13.11.2013, 00:45

Eu folosesc frecvent ghimbir la ,ceai preparatele de carne, peste . fructe de mare .Chiar si in cafea l-am pus Doar dulciuri inca n-am incercat . Multumesc ca mi-ai amintit sa-l scot iarasi la bataie . Doar e sezonul , nu-i asa ?

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20