Bors facut in casa

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 27 Apr 2009, 10:00

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Borsul pentru ciorba mai exact, facut din tarate, este foarte sanatos si contine foarte multe vitamine si minerale. Mama facea intotdeauna bosul in casa, am intrebat-o ce si cum si m-am hotarat sa evit borsul din comert si sa-l prepar in casa. Si nu e greu deloc! Aroma ar fi fost mult, mult mai buna daca aveam si niste crengute proaspete de visin si niste leustean proaspat. Dar nu-i nimic, a iesit bun si-asa. Iata ce ne trebuie:


  • 2 cani cu tarate
  • coaja de la o felie de paine
  • drojdie proaspata cat jumatate de nuca
  • 2 l apa calda (aproape fierbine)
  • un borcan inalt de 3 l

Acestea sunt ingredientele de baza, daca nu aveam deja huste.

In borcanul curat punem taratele si coaja de la paine (intreaga), apoi adaugam apa fierbinte, amestecam cu o lingura de lemn si punem deasupra o farfuriuta si lasam sa se aseze cam 15 minute. Atentie, cand amestecati, sa nu rupeti coaja de paine, pt. ca o vom scoate la sfarsit. Dupa 15 minute adaugam drojdia si amestecam iar. Il lasam la loc caldut toata noaptea, eu l-am pus pe masa in bucatarie, langa calorifer.

Il strecuram apoi intr-un vas curat. Daca nu iese din prima, nu-i nimic! Scurgeti bine borsul din borcan, scoateti jumatate din cantitatea de tarate, apoi adaugati in borcan o cana de tarate proaspete si umpleti iar borcanul cu apa fierbinte. De data asta nu se mai adauga paine si nici drojdie. A doua oara iese garantat.

Prima tura mi-a iesit, dar nu foarte acru, a doua tura s-a acrit bine Eu am pus cam multe tarate la inceput si a iesit cam putin bors, dar tura doi a fost ok

Dupa ce scurgeti borsul din borcan, daca nu-l folositi imediat, il pastrati la frigider, intr-o sticla. Si nu uitati sa umpleti un borcan de 800 g cu huste, pe care il pastrati la frigider, pana data urmatoare cand preparati borsul!

Comentarii (5)

19.03.2010, 17:44

naspa
am incercat sa fac husti dar nu perea a iesit .
nu are gust de bors , ci mai mult de drojdie . si a inceput sa si fiarba

19.03.2010, 17:56

da si noua ne place tare mult si e foarte sanatos,super bun

13.02.2011, 17:56

ai carafa ca a mea

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!