Bucataras hai hui prin Toscana: Savoarea bucatariei Toscanei

Postat de Bucataras in Bucataras hai hui pe 14 Iul 2013, 10:45

Articol pe placul a 32 bucatarasi
comenteaza

Drumul spre San Gimignano, via Lucca, ne-a facut sa scoatem chiote de admiratie. Livezi de maslini, vita de vie frumos rinduita, dealuri de floarea soarelui strajuite de chiparosi inalti, ferme traditionale si popasuri care te imbiau cu vinul de Chianti se legau intr-un puzzle generos ca-n tablorile impresionistilor. Semn ca trebuie sa ne pregatim papilele gustative pentru tot felul de provocari ale bucatariei locale. Primul popas l-am facut in Lucca, un alt orasel medieval faimos. Cind am intrat in cetate ne-a pufnit insa risul. Am dat nas in nas cu un travestit :))). Baiatul cu bluzita, posetuta si ciorapi de matase era insa pe drumul si in lumea lui, iar noi pe cararile bucatariei toscane, caci deja se facusera ore bune de cind decolaseram de pe Otopeni. Dupa un zbor de 2 ore si ceva pina la Bologna, ne luasem in primire micul puturos Opel Astra, care parca nu prindea viteza tocmai pentru a ne lasa ragaz sa admiram frumusetile din jur.

In Lucca am poposit in Piazza dell'Anfiteatro. Rotunda, cu restaurantele si terase cochete, ne-a primit cu bratele deschise. Am ales ca un facut o masa de la Old Charlie. Zic ca un facut caci aveam sa cunoastem o tipa simpatica, Diana din Buzau. Era mica ei afacere, pe care o detinea impreuna cu un italian. E de 14 ani in Italia si a tras din greu, dar e linistita. Eu am ales Melanzani Parmegiani (vezi aici reteta lui Jamie Oliver), o mincare din rosii si vinete, combinata la mare arta cu parmezanul atit de specific Italiei. Catalin a luat o focaccia cu ton, fetele au servit dorada, iar in completare :)) Diana ne-a adus si o portie de spagheti cinquialli, specialitate toscaneza cu sos de mistret. Am ciocnit o bere rossa, ne-am bucurat de acordurile unui violoncelist, am zimbit la bucuria copiilor animati de baloane uriase de sapun si ne-am vazut voiosi de drum.

In ziua concertului am oprit la o ferma si am savurat un platou de mezeluri locale si brinzeturi, fiind uimiti de cit de bine merge dulceata picanta de smochine cu brinza pecorinno. (foto)

Apoi in Voltera am gustat spaghetti Chianti, fierte in vin cu rozmarin, dafin si prosciutto. In Greve am vizitat cea mai faimoasa si veche macelarie din Toscana. Am incarcat cu 5 euro un card si am degustat citeva soiuri din vinurile zonei, uleiul de masline si mezelurile casei. Normal ca n-am refuzat inghetata de aici, doar ca nu era de nivelul celei a lui "nenea" Dondoli din San Gimignano. 

In Florenta ne-am oprit la o circiumioara unde Oana a luat o portie de Rissotto cu rosii din care ne-am infrupat toti, Iri n-a rezistat unor paste cu fructe de mare usor picante, eu mi-am luat procini fripte, iar  Cata un carpacio de vitel in sos de ton.

Pizza (vezi galeria foto) si-a facut si ea loc in meniul nostru in aceasta superba excursie de 4 zile in Toscana. Totul a fost delicios, iar vinul de Chianti, cel cu cocosul emblema, este excelent. Parol! La fel si berea Morreti rossa.

Comentarii (24)

19.07.2013, 19:53

frumos!!!

19.07.2013, 21:10

poza cu jamboane e ca-n filme

20.07.2013, 12:55

Foarte apetisante toate.....o sa radeti, dar mie cel mai mult mi-a placut poza cu tipul care sta pe jos cu cartea in maini! Au italienii astia un stil de a trai, un fel de... "dolce far niente" altfel nu stiu sa-l descriu!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L