Bucharest Food Festival

Postat de nico15 in Bucataras in oras pe 17 Noi 2010, 09:54

Buna ziua dragele si dragi mei,

 Astazi  este o  duminica cam ploioasa dar superba,  pentru ca vom lenevi in pat mai mult, hahaha,  ce bine este sa te trezesti si sa privesti pe fereastra cum ploua iar frunzele verzi, ruginii si galbene sunt adiate de vant, continuandu-si drumul  lin spre pamant iar picaturile de ploaie se aud parca in surdina, este o dimineata cu o liniste superba  care este intrerupta din cand in cand pe cate un sofer care si-a gasit locul de parcare ocupat. Se mai intampla, eu stau in Drumul Taberei (Bucuresti) un cartier plin de verdeata unde chiar s-a acordat atentie vegetatiei si parcarilor asa ca in mare masura sunt  multumita.

Asa ca incepand ziua asa de bine primul lucru care mi-a venit in gand a fost evident sa verific  ce mai este nou pe bucataras.ro si m-am gandit sa va impartasesc din experienta mea pe care am avut-o la Bucharest Food Festival.

Vineri in cadrul festivalului Bucharest Food Festival cineva a afirmat “ca cel mai mare site gastronomic este culinar.ro”, eu una nu sunt de acord consider ca bucataras.ro este mult mai interesant si captivant si gasesti discutii interesante, mare pacat ca nu am avut ceva inscriptionat cu bucataras.ro, poate data viitoare.

Dar acum  haideti sa trecem la evenimentul central, vineri  28.09.2010 a inceput Bucharest Food Festival in parcul Tineretului din capital, subsemnata a participat la un concurs organizat de Jurnalul National si in special Jurnalul de  Bucatarie, privind bucataria traditionala  romaneasca, cele mai originale retete erau cuprinse in volumul sase al cartii lui Radu Anton Roman.

Cine credea ca unul dintre cei cinci castigatori voi fiu  eu   "ever/never” hahaha nu credeam asa ceva.  Intradevar am absolvit liceul de filologie-istorie  “Ion Creanga” dar nu credeam, acum sincer mi-as dori sa-i  vad fata doamnei profesoare de romana Draghici care ne-a traumatizat toata perioada liceului, hiuhiihihihi, asa ca lasand gluma de o parte am castigat unul din premiile puse in joc si am fost invitata de doamna redactor sef al Jurnalului de Bucatarie, doamna Simona Lazar, sa fac o demonstratie “pe viu” cum se spune,  la reteta care se intitula  “Tochitura lu’ tanti Florica din Alexeni”,  aceasta tanti Florica lucra ca bucatareasa la restaurantul bunicului meu Tudorica Decu din Urziceni, iar restaurantul se numea Butoiul Rosu, restaurant  faimos in epoca in acea zona geografica.

Asa ca a trebuit sa pregatesc acest preparat.  Ce pot sa va spun emotii pana la cer, una este sa prepari la tine acasa si alta sa prepari in fata la atatea persoane care se uita la tine si iti analizeaza fiecare gest, fiecare miscare nu numai atat dar se puteau face si comparatii deoarece in acea zi erau stabilite mai multe demonstatii  dupa cum urma:    Saramura de crap pregatita de Radu Gerghes, maestru in arta culinara, eu Nicoleta Sandulache, blogger culinar cu preparatul  Tochitura lu’ tanti Florica, Chef Cezar Munteanu(Euforia) cu o faimoasa inghetata de trufe si parmezan, Don Mariano(Euforia) si nu in ultimul rand maestrul Horia Varlan(Prima) binecunoscut publicului, asa ca va imaginati in ce “Quintet de asi” eram,  normal ca emotiile erau pe masura.

 Noroc cu Silvioara, Mariana Scarlat si  Delia Petre si fiul ei Mihai care au fost langa mine si mi-au insuflat curaj si incredere. Fiecare are meritul lui, Silvioara o persoana remarcabila, a venit cu mine cu o ora inainte, am vizitat standurile, am admirat sandvish-ul creat de Don Mariano, am tras cu ochiul la ceaunul cu sarmale iar Silvie murea de pofta, hahaha, eu aveam un nod in stomac nu imi intra absolut nimic, ne-am asezat noi in primul rand sa ocupe fetele pozitii strategice sa vada cat mai bine demonstratia “vedetei” hahaha cum ma alinta Deliuta. 

A aparut si Delia cu Mihai si déjà simteam ca nu mai am emotii. Lumea incepuse sa se adune la stand deoarece se tot facea announcement-ul legat de demonstratie, este fantastic sa iti auzi numele si sa vezi ca lumea se intreaba oare cine este aceasta persoana, un domn si o doamna mai in varsta se intrebau, evident i-am auzit si un zambet strengaresc mi-a aparut in coltul gurii, aveam sa ma prezint in cateva minute. Deja aparuse si Mari Scarlat, gata “gaska” toata era cu mine si  simteam ca pot sa mut muntii din loc  a fost fantastic deoarece mi-au insuflat incredere si am simtim fiecare gest al lor.

La orele 14:30 a inceput demonstatia,  introducerea a fost facuta de doamna Simona Lazar, o persoana deosebita si cu un bun simt iesit din comun care a venit in intampinarea auditoriului  citind pasaje din cele doua retete atat reteta preparata de mine cat si reteta pregatita de colegul meu de platou Radu care m-a ajutat atat cu curatatul usturoiului cat si cu prepararea mamaligii, un baiat de nota 10, pe care mi-ar face mare place sa-l revad si la alte evenimente sustinute de Jurnalul de Bucatarie.

Despre doamna Lazar(redactor sef la Jurnalul de bucatarie)  numai cuvinte la superlativ, este fantastica implicarea domniei sale in acest proiect de pastrare si transmitere a bucatariei traditionale romanesti cat si in alte programe cum ar fi ” Curcubeul- Investeste in oameni” proiectul  de la Sighisoara, unde 20 de tineri provenind din medii defavorizate sunt profesionalizati in meseria de bucatar, o mana de ajutor intinsa tinerei generatii speram ca vor aprecia ajutorul acordat.

M-am abatut un pic de la subiect, sorry, deci sa revin,  mi-am pregatit carnea, carnatii, sunca si am purces la drum cu meticulozitatea specifica, am aranjat bucatile de carne in cratita si bucatile de carnati si sunca intr-o tigaie, amestecand sa nu se prinda, cand carnea a fost rumenita pe ambele parti, de abia atunci am putut sa adauga carnatii si sunca din tigaie, Dumnezeule mare, era asa de grea tigaia ca de abia am putut sa o iau cu ambele mainii dar m-am descurcat ca de, altfel ma faceam de ras, haha.

Fetele erau acolo, a fost randul Silvioarei sa urce langa mine si sa faca o fotografie, dupa ce am amestecat carnea cu restul bucatelor am adaugat vreo 7-8 catei de usturoi si o cana si jumatate de vin rosu, sare, piper, cimbru si le-am lasat la fiert, draga de Deliuta a venit aproape a facut o fotografie direct in cratita si eu i-am dat un pic din miros, hahaha, cred ca s-a aburit teleobiectivul, hahaha, fotografia a fost minunata, la fel si mancarea pe care am terminat-o fara emotie la sfarsit am mai adaugat pasta de tomate 3-4 linguri, si am mai lasat 10 minute la fiert.

 In linii mari cam asta a fost, doamna Lazar draguta si amabila de fiecare data imi punea intrebari despe reteta  pentru a cunoaste auditoriul mai multe detalii. Mancarea fiind gata déjà lumea era nerabdatoare sa guste asa ca s-a format o coada destul de serioasa.

 Silvioara a fost prima si a degustat spunand ca este buna, buna, intr-o alta fotografie este si Mary S care degusta, cert este ca dupa prezentare cand m-am schimbat si m-am imbracat in hainele mele si am redevenit din blogger culinar in ofiter bancar lumea m-a recunoscut si m-a felicitat, asta da mandrie chiar mi-a placut, a fost prima mea demo cu public sper sa nu fie si ultima si acest hobby nu se stie niciodata poate odata isi odata in viitor ceva se va schimba, numai timpul si Dumnezeu pot decide pentru noi.

Apropo dupa  ce s-a terminat evenimentul ce credeti voi ca a facut Silvioara in afara de fotografii cu chef Cezar si Horia Varlan????  Sa va las sa ghiciti sigur nu veti stii, va spun tot eu, a mancat sarmaleeeeeeeee, hahaha, saracuta prea poftea la ele de cand a venit la festival. Deci in mare c-am asta a fost demonstatia mea de la Bucharest Food Festival, sper sa nu fie un accident singular sper recidivez si cu alte prezentari si evident alte retete.

Le multumes fetelor:  Silvioara, Mary Scarlat, Delia Petre si lui Mihai care au fost langa mine si m-au sustinut.

Alaturat va voi atasa un link unde puteti va vedeti aspecte din demonstaratie, totodata reteta originala care a aparut in carte si mai multe fotografii, veti gasi cand voi atasa reteta Tochitura la retete cu frumoasa ei poveste. 

 Totodata aceasta reteta am pregatit-o si in Costa Rica in cadrul emisiuni “Viviana en tu coccina” dar mai multe detalii va voi data cand voi atasa urmatorul articol despre calatoria mea in Costa Rica.

Vreau sa va spun ca nu sunt o scriitoare cu acte in regula, poate veti mai gasi ceva gresit, vreo virgula pierduta sau vreo litera dublata, sunt o persoana care a scris din suflet si inima, care vrea sa impartaseasca cu voi,  prietenele ei din bucataras.ro, impresii de calatorie, retete si experiente de viata.

 

 Cu mare drag a voastra prietena,

Nico15

 

 

Comentarii (22)

21.11.2010, 09:58

Pai trimite poza sa vad ce pot face....

21.11.2010, 13:14

Pai deja ti-am trimis-o, cand ti-am trimis si ce am raspuns la mail pentru Anca.

21.11.2010, 22:20

S-o crezi tu ! Nu este nici o poza acolo !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola