Cafeaua: un plus de energie, un plus de frumusete

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 28 Oct 2011, 20:35

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Care este primul gand care va da tarcoale dimineata, cand faceti ochi? Al meu e-acelasi, simplu si cald si-l astept zambind inca de cu seara, cand stiu ca dupa orele moi de somn, ma intind lenes si-mi spun: ce-as bea o cafea! Si deja-s multumita.

Pun tot ce trebuie in espressor, casc molatec si-astept cu cana pregatita. Si pentru cateva minute o las sa ma trezeasca. Dar ce-mi place foarte mult la cafea e ca pe langa doza zdravana de energie pe care mi-o da, o pot folosi in alte feluri, mai ales zatul pe care nu-l arunc, ci-l iau frumos cu mine sub dus.

In general il folosesc o data-de doua ori pe saptamana, amestecat cu putin ulei de masline, uneori chiar si simplu, pentru exfolierea pielii. Si pentru ca sunt innebunita dupa cafea, imi place sa miros apoi ca o canita aburinda de espresso.

Asa ca m-am pus pe cercetat sa vad la ce-ar mai fi buna. In general nu-mi place sa risipesc lucrurile, iar daca le gasesc multiple intrebuintari (cum ar fi in cazul zatului), cu atat mai bine. Deci: indeparteaza stratul de celule moarte, ofera parului saten si brunet stralucire, este usor bronzanta, tonifica pielea, ajuta la indepartarea celulitei. Suna bine, nu? Sa vedem cum putem folosi cafeaua:

Frumusetea tenului

Lotiune revigoranta

Se face o cana cu cafea, cand se raceste se pune in forme de gheata si se da la congelator. Dimineata se scoate cate un cub si deasupra chivetei se plimba pe fata pana cand se topeste. Stimlueaza circulatia sangvina si tonifica pielea.
 
Tonic caldut si bronzant
 
O alta idee de a folosi cafeaua daca nu suportati cuburile inghetata ar fi cafeaua proaspat facuta dimineata. Cand se raceste putin pentru a putea fi suportata de piele, trebuie sa umezim in cafea un tampon de vata sis a stergem fata. Nu este doar un tonic bun, dar ii ofera si un bronz subtil.
 
Masca anti-rid
 
Se amesteca o lingura de faina de secara in cafea rece (si concentrata), pentru a avea o crema desul de groasa. Se adauga un galbenus de ou si se amesteca usor. Se aplica masca pe fata si se clateste dupa 15 minute.
 
Masca pentru fermitatea si tonifierea tenului: se amesteca o jumatate cana cafea macinata cu un album de ou. Cu acest amestec se maseaza fata, apoi se lasa sa se usuce si se clateste. Daca aveti tenul uscat, aplicati dupa o crema hidratanta.

Frumusetea parului
 
Stralucire si culoare: se face o cana de cafea si se amesteca in apa calduta cu care se clateste parul dupa spalare. Sau se poate face o cafea tare/espresso, se pulverizeaza sau se toarna pe parul uscat. Se tine 20 de minute, apoi se clateste.
 
Masca pentru parul saten si bruten: Se amesteca doua galbenusuri de ou cu o lingura de rom si dpua linguri de apa calduta, o lingura cafea mecinata si o lingura ulei vegetal. Se aplica pe par, se tine timp de 5 minute, apoi se clateste.

Cum scapam de celulita
 
Majoritatea cremelor anti-celulita au un lucru in comun: cafeina. Poti sa iti faci propriul tratament anti-celulita folosind cafea macinata.
 
Se ia zatul simplu, sau amestecat cu zahar, sau cu putin ulei de masline si se freaca zonele cu probleme: coapse, burta, fund. Sub dus cald se deschid porii si cofeina din cafea patrunde in piele ajutand la spargerea celuleor grase.
 
Impachetarea cu cafea: se ia zat caldut si se intinde pe zonele cu probleme (solduri, burta etc). Apoi trebuie sa ne infoliem bine si sa stam asa jumatate de ora. Apoi clatim. Se poate repeta de doua ori pe saptamana.

La ce mai este utila in casa
 
Indepartarea mirosurilor neplacute
 
Cafeaua macinata te va scapa de mirosul de ceapa, usturoi sau peste de pe maini. De aceea, dupa ce gatesti, freaca-ti palmele cu putin zat de cafea si apoi clateste cu apa calda.
 
Desi zatul de cafea este recomandat si ca ingrasamant pentru plante si este util in special pentru cei care au pisici pentru ca le tine departe de scormonit gradina sau ghiveciul cu flori, nu toate plantele suporta cafeaua si le poate fi nociva.
 
Foto:  wallpaper101.com
 

Comentarii (48)

31.10.2011, 13:40

Pfuaaaai!! A bagat Mircea gene!! ) ce-mi placeeee!! Mirciulica, imi cam esti drag acuma

31.10.2011, 14:31

vezi Adinuto ca acum poti sa-ti etalezi genele luuuuuuuuuungi

31.10.2011, 14:32

" Mirciulica, imi cam esti drag acuma " ce dragalit o fi acuma Mirciulica


mai ramane sa ne lase blocate cu el

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]