Calitatile terapeutice ale sucului de morcov

Postat de Bucataras Medi in Bucataras eFeminin pe 22 Ian 2012, 21:52

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Pe langa faptul ca da gust preparatelor culinare, iar calitatile sale nutritive sunt de netagaduit, morcovul, leguma radacinoasa originara din Asia, este recunoscut de foarte mult timp si pentru proprietatile sale terapeutice.

Morcovul contine vitaminele A, B1, B2, C, saruri minerale, precum calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, asparagina si beta-caroten, fibre alimentare, pigment vegetal cu proprietati antioxidante. Consumat cu regularitate, morcovul mentine sanatatea organismului si in special pe cea a ochilor, a pielii si a parului, dar si pe cea a oaselor, datorita continutului de vitamina K.

Alaturi de cartof, morcovul este o leguma care se gaseste pe piata si in supermarketuri in tot timpul anului, doar ca cei mai buni si mai sanatosi sunt cei din piete, vanduti direct de producator, chiar daca unii inca mai au pamant pe ei pentru ca nu au fost bine curatati. Pentru suc, dar si pentru consumul in bucatarie, alege intotdeauna morcovi netezi si tari, de culoare portocaliu deschis, nepatati.

Spala bine morcovii, lasa-i sa se usuce natural, taie-i in bucatele si apoi da-i prin strorcatorul de fructe. Bea sucul incet, cu inghitituri mici, la 10 - 15 minute de cand a fost preparat, nu imediat. Pentru efecte vizibile si imediate sucul se bea fara alte adaosuri. Nu se foloseste zahar, miere ori alti indulcitori pentru ca morcovul este o legume dulce.

Elimina pietrele la rinichi

Daca stii pe cineva care sufera de pietre la rinichi, reumatism, guta sau artrita recomanda-i morcovii, ca atare sau sub forma de suc, dar nu gatiti.

Pentru efect diuretic, digestiv si anti-anemie, dar si pentru a reduce colesterolul, sucul de morcovi poate fi baut dimineata pe nemancate, dar si pe parcursul zilei, inainte de mese. Morcovul actioneaza pana si asupra urinei si duce la eliminarea unui volum mai mare de acid uric.

Fierul, bine reprezentat in compozitia morcovului, are proprietati remineralizante si antianemice, contribuind la cresterea numarului globulelor rosii si al nivelului hemoglobinei, iar vitamina A continuta imbunatateste vederea.

Daca e sa amintim de efectele lui asupra pielii, atunci trebuie spus ca morcovul ajuta la vindecarea ranilor si ofera epidermei un aspect mai tanar, mai sanatos. Extern, ras si aplicat direct ca o compresa, morcovul cicatrizeaza zonele ranite, fiind un bun analgezic si antihemoragic. Morcovii pot fi utilizati pentru a imbunatati aspectul tenului, impotriva eczemelor, arsurilor, furunculelor.

Daca stii pe cineva care are calcaile crapate, ceea ce nu e doar dureros, ci si inestetic, recomanda-i, de asemenea, morcovi, ca atare, sub forma de suc sau in salate. Morcovul se impaca foarte bine cu varza proaspata si impreuna au un gust si aroma deosebite. Adauga la salata de varza proaspata morcov dat prin razatoarea mica.

SURSA:http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/legume/calitatile-terapeutice-ale-sucului-de-morcov-1145654

Comentarii (10)

23.01.2012, 08:33

23.01.2012, 09:43

foarte bun

29.01.2012, 13:19

morcovul este printre putinele legume pe care le mananc cu placere

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59