Campionatul national de gatit in aer liber: 8-9 septembrie la Polus Cluj

Postat de Bucataras in Bucataras FoodPR pe 27 Aug 2012, 23:00

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza
Campionatul national de gatit in aer liber: 8-9 septembrie la Polus Cluj

 În perioada 8 septembrie – 9 septembrie 2012, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ impreuna cu Polus Center Cluj vor organiza Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber,

Cupa Polus Center, Ediţia VII.

Ca şi la celelalte ediţii, organizatorii au invitat, pe lângă specialiştii culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional. Printre invitaţi se numără următorii: Chef  Reuven Harel (Israel), Preşedintele Leon Menahem (Israel – Israeli Chefs Association), Master Chef Spiros Dimitriou (Serbia), Echipa Naţională Culinară din Coreea de Sud, Akbar Umarov (Uzbekistan), Echipa Naţională a Croaţiei, Echipa Naţională a Macedoniei, Maestrul Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), Profesor Constantinos Psindros (Cipru).

Specialişti din lumea vinului: Somelier Sergiu Nedelea (Ambasador al Asociatiei Somelierilor Europeni in Romania si Iudex in Vinuo - Ordinul European al Cavalerilor Vinului), Profesor Cornelia Toma (Formator de somelieri), Somelier Cristian Grigore, Somelier Bogdan Dumitrescu, Somelier Cătălin Băluţă (toţi invitaţii sunt membri ai Ordinului European al Vinului). Cupa Somelierilor va fi oferită de Agenţia de Somelieri Winetaste.ro – Sergiu Nedelea.

Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte  competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor să facă parte din această minunată experienţă. Regulile sunt în conformitate cu standardele World Association of Chefs Societies, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ fiind membră a acestei organizaţii, evenimentul este certificat şi respectă întocmai cerinţele existente la nivel internaţional. Într-o astfel de „întrecere a celor mai bune bucate”, toată lumea are de câştigat şi, cel mai important, de învăţat!

 

      A.C.E.E.A. lansează Mega Show-ul „Masters of Flames - Hells Kitchen & Angels Lounge” Powered By Zahăr Mărgăritar

Hells Kitchen. În cadrul show-ului se vor găti cca. 2.800 de litri (cca. 6.500 porţii) de mâncare pentru publicul spectator. Mai multe echipe de bucătari vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit „diavolesc” şi vor folosi următoarele ingrediente: carne roşie (porc, viţel, oaie, capră) cu os cu tot, de preferinţă cap, picioare, ciolane, coaste, gâturi şi gheare de pui, ori de altă pasăre. Legumele vor fi de culoare roşie: tomate, ardei kapia, ardei gras, gogşar, ceapă roşie, sfeclă, varză roşie etc, iar condimentele puternic picante şi iuţi.

Sosurile şi zemurile obligatoriu se vor prezenta cu o tentă sângerie. Se va găti la flacără puternică şi temperaturi înalte, la ceaun şi la grătar.

Personajele show-lui:

Şeful Dracilor Lucifer (Tibi Kiss), Moartea cu Coasa (Uica Mihai), Călăul (Stan Călin), Demonul Sufletelor Animale (Cristian Păpuşoiu), Demonul Sufletelor Umane (Marcel Iorga), Demonul Legumelor (Alex Cârţu), Demonul Focului  (Lungu Iris), Demonul Întunericului (Moghazehi Mehrzad), Demoniţa Gastronomiei (Surpriza evenimentului).

Angels Lounge. Alte echipe vor prezenta un bufet compus din deserturi de bucătărie, deserturi de cofetărie ori patiserie, milk shake-uri, creme, sorbeturi care vor avea în componenţă obligatoriu zahăr, miere şi lapte, iar culorile dominante ale produselor vor fi alb, roz, albastru deschis. Se va găti la flăcări de gaz blânde ca temperatură, fără exces de fum, la ceaun şi la tigaie, fără grătar şi flacără deschisă. Preparatele vor fi specifice poveştilor din rai (deserturi cu miere de albine, lapte dulce, fructe).

Personajele Show-ului:

Îngerii (Maestrul Cornelia Ghişoi, Şipoş Dorel, Tiberiu Mocuţa, Nicolae Niculae, Ozana Bujdei, Rista Claudia, Gigi Fedeleş + 5 ajutoare de bucătari), actori (5 pers), Şeful Purgatoriului (Prezentatorul Justinian Radu).

 

Ambele tabere vor fi amplasate faţă în faţă pentru diverse dueluri verbale în timpul realizării show-lui. Alături de bucătari va fi o echipă de actori care va anima atmosfera. Toate persoanele implicate vor fi echipate în costume de show (draci, îngeri…etc.), iar armele personajelor vor fi adaptate în instrumente de gătit (ex. cu furca dracului se vor prăji frigărui, coasa morţii se va folosi pentru felierea cărnii, cu suliţele îngerilor se va întoarce carnea pe grătar). În centrul acţiunii va fi amplasat marele CAZAN AL PURGATORIULUI (1.600L) pictat cu diverse imagini, locul în care actorii vor juca rolul celor care au păcătuit, iar acum sunt la Judecata de Apoi – publicul va vota pentru ei dacă merită să meargă în tabăra îngerilor sau în cea a dracilor. La sfârşitul demonstraţiei toată lumea prezentă va degusta gratuit din preparatele gătite în ambele tabere.

Programul competiţiei:

 

Sâmbătă, 8 septembrie 2012

A.    Clasa Preparate Culinare Reci

Secţiunea Platouri festive, Antreuri, Secţiunea Dulciuri şi Patiserie, Secţiunea Creaţie,

Secţiunea Meniu Alternativ

 

Duminică, 9 septembrie 2012

B. Clasa Gătit în Aer Liber

Secţiunea Plită, Secţiunea Grătar, Secţiunea Ceaun, Secţiunea Creaţie

 

Premiile principale ale Competiţiei

1.Cupa Clasei Preparate Culinare Reci

                   2. Cupa Clasei Gătit în Aer Liber

                  Se vor premia toţi câştigătorii secţiunilor clasaţi pe locurile I,II,III                                                 

 

Componenţa Juriului

A.    Comisie de evaluare pentru profesionişti (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)

B.    Comisie de evaluare pentru amatori (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)

C.    Comisie Somelieri – comisie de evaluare pentru

               asocierea preparatelor culinare cu băuturile (minim 3 persoane somelieri, specialişti în vinuri)

 

Criteriile de evaluare

1.Gustul produselor culinare (maxim 25 puncte)

2. Prezentarea produselor culinare în forma finală (maxim 25 puncte)

3. Dexteritatea concurentului (maxim 25 puncte)

4. Igiena concurentului (maxim 25 puncte)

 

Evaluarea premiilor

Între 40 şi 59 puncte – diplomă de participare

Între 60 şi 79 puncte – medalie de bronz

Între 80 şi 89 puncte – medalie de argint

Între 90 şi 100 puncte – medalie de aur

Concurentul care se apropie cel mai mult de 100 puncte câştigă Cupa secţiunii.

Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de secţiuni, câştigă şi Cupa etapei,

respectiv Cupa Polus Center oferită de Polus Center Cluj.

Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de etape, câştigă şi Cupa Campionatului.

 

Programul Evenimentului

Vineri, 7 septembrie 2012

18,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei

19,00 – Gastro Show cu: Rista Claudia (Banat), Chef Odeh Elhawa (Israel), Maestrul Cofetar Şipoş Dorel (Târgu Mureş)

20,15 – Degustare de vinuri

21,00 – Concert de jazz

22,00 – Dj, Music & Dance Party

 

Sâmbătă, 8 septembrie 2012

8,00 –   Înscrierea concurenţilor

9,00 –   Preluarea standurilor de către concurenţi

11,00 – Startul competiţiei de preparate culinare reci

11,30 – Jurizarea concurenţilor

13,00 – Mega Gastro Show „Hells Kitchen & Angels Lounge” partea 1 – Cazanele

14,30 – Încetarea competiţiei, deliberarea juriului

16,00 - Prezentare a Echipei Olimpice Regionale a României (Moldova) – Meniul pregătit pentru Olimpiada de la Erfurt (Germania – octombrie 2012)

18,00 – Parada Somelierilor (Agentia de Somelieri Winetaste.ro - Sergiu Nedelea)

18,30 – Demonstraţie cu Maestrul Antonio Passarelli

19,30 – Demonstraţie Cu Maestrul Cristian Tufeanu – Bucătărie Japoneză

20,30 – Decernarea premiilor

21,30 – Concert cu formaţia SENSOR

22,30 – Încetarea programului

 

Duminică, 9 septembrie 2012

8,00 –   Înscrierea concurenţilor

9,00 –   Preluarea standurilor de către concurenţi

10,00 – Startul competiţiei de gătit în aer liber

13,00 - Mega Gastro Show „Hells Kitchen & Angels Lounge” partea 2 – Grătarul Uruguayan

14,00 – Jurizarea concurenţilor

15,00 – Prezentare a Echipei Olimpice Militare a României – Meniul pregătit pentru Olimpiada de la Erfurt (Germania – octombrie 2012)

16,00 – Încetarea competiţiei, deliberarea juriului

16,15 – Demonstraţie cu Maestrul Cornelia Ghişoi (Mărgăritar)

Comentarii (2)

02.09.2012, 00:40

Mi-ar place sa ma foiesc gtot timpul pe acolo
As fi foarte interesata preparatele coreenilor de

04.09.2012, 07:39

Sper sa ajung macar duminica la amiaza acolo, cand ma intorc de la Sibiu

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!