Cardamom

Postat de andaoana in Condimente pe 15 Iul 2014 | 6882 vizualizari

Comentarii (9)

15.07.2014, 15:21

Ador cardamonul! In prajituri, mancare, cafea, lapte... Nu ma pot satura de el <3

15.07.2014, 16:26

15.07.2014, 16:33

N-am folosit pana acum,dar voi cauta sa-l cumar.

15.07.2014, 16:50

Nici eu nu l-am mai folosit

15.07.2014, 17:17

Nici eu n-am folosit, nu stiu cum e.

15.07.2014, 17:59

E bun in cafea

15.07.2014, 18:02

Interesant,am tot auzit,dar n-am folosit .Nici nu stiu pe unde sa caut sa gasesc ...

16.07.2014, 16:45

Foarte aromat si folosit in bucataria araba atat la cafeaua dulce dar mai ales la "ahwa sada"( nume folssit de oraseni) sau"gahwa sada"( nume folosit de tarani ha ha ha); este o cafea amara foarte concentrata care se foloseste pt intampinarea musafirilor ca un semn de ospitalitate sau la ocazii.
http://www.bucataras.ro/retete/cafea-araba-cu-cardamom-pentru-ocazii-ahwa-sada-24779.html
De asemenea se foloseste la mancaruri si numeroase dulciuri.
Numele stiintific este:Elettaria cardamomum si e originar din India de sud si Sri Lanka;in vacanta mea din Sri Lanka am vazut plantatiile de cardamom.
Radu Popovici a scris un articol f interesant despre cardamom:
"Cardamomul este considerat al patrulea condiment ca pret, dupa trufe, sofran si vanilie, fapt ce reflecta reputatia sa de cel mai placut mirositor condiment.Cardamomul este considerat al patrulea condiment ca pret, dupa trufe, sofran si vanilie, fapt ce reflecta reputatia sa de cel mai placut mirositor condiment. Cu toate numeroasele sale utilizari in bucatariile nationale din India, Sri Lanka si Iran, peste 60% din productia mondiala merge catre tarile arabe (din Asia de sud-vest si Africa de nord) unde este folosita la prepararea cafelei. Amestecurile arabe de condimente baharat, ras el hanout, berebere si zhoug contin cardamom.
Desi India este cel mai mare producator de cardamom, doar o mica parte din condiment este exportata, datorita imensei cereri interne. Cel mai mare exportator este Guatemala, unde cultivarea cardamomului a fost introdusa cu mai putin de un secol in urma; tot cardamomul obtinut aici este destinat exportului. Condimentul are denumiri identice sau, cel putin, foarte asemanatoare fonetic, in aproape toate limbile europene: “cardamom” in romana, engleza si germana, “kardamomme” in norvegiana si daneza, “cardamomo” in italiana, spaniola si portugheza, “kardamom” in poloneza, croata, bulgara si rusa si “kardemumma” in finlandeza."

O zi buna!

17.07.2014, 08:13

Mihaela multumesc pentru informatiile suplimentare , legat de denumire am cautat acum in mai multe locuri si se pareca denumirea corecta este cardamom , dar pe pliculetul meu scrie cardamon.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola