Cardamon

Postat de Bucataras in Condimente pe 11 Iul 2009 | 11252 vizualizari

Comentarii (7)

Loredana

17.10.2009, 15:50

de unde il cumparam in Romania ?

17.10.2009, 16:18

Nu e prea spectaculos, credeti-ma. Am gustat in Maroc, mi-am adus si acasa, dar n-am mai folosit.
Incercati mai bine sa facti rost de curcuma, un praf galben extraordinar pentru condimentarea mancarurilor pe baza de carne de pui sau de miel.

17.10.2009, 17:00

Cardamon am vazut intr-un magazin naturist.

24.02.2010, 15:51

am cumparat eu de curand de la piata amzei este un supermarket nu stiu cum ii zice. are dreptate papabun. nici pe mine nu ma incanta foarte tare

23.06.2010, 10:07

Tocmai ce am primit in dar un pachet cu praf de cardamon. Am folosit din el la niste fursecuri , asa cum am vazut la Anna Olson...si sunt tare gustoase!
Probabil ca are un gust mai rau daca este adaugat in mancaruri ...dar in prajituri mie imi place!
Si as avea o intrebare: se scrie cu m sau n la urma? Pe pachetul meu este cu m...

09.10.2010, 15:54

interesant ca planta acestui sambure seamana foarte mult cu trestiile.

13.01.2014, 11:37

@Julie-The word "cardamom" is derived from the Latin cardamomum, itself the latinisation of the Greek καρδάμωμον (kardamomon), a compound of κάρδαμον (kardamon), "cress" + ἄμωμον (amomon), which was the name for a kind of an Indian spice plant.
Deci în limbile latine şi cele greceşti, corect este cardamon. Probabil plicul tau este importat din Anglia, ei avand dominatie asuptra Indiei pana în 1947 împrumutand cuvantul cu litera "m". Eu l-am cumparat din Turcia, din Bazarul Egiptean şi se scrie cu "n", turca având puternice influenţe greceşti.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!