Care sunt tipurile de suc?

Postat de Gusti in Bucataras FoodPR pe 22 Sep 2015, 11:36

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza
Limpede, tulbure, pasteurizat, concentrat… si asta nu e tot. Pe rafturile magazinelor se gasesc foarte multe tipuri de sucuri. Pe care sa il alegi?
Sucurile sunt produse care pastreaza proprietatile fructelor sau legumelor din care au fost obtinute. Indiferent de tipul lor, din compozitia sucurilor nu lipsesc vitaminele sau alti compusi valorosi. Este bine sa stim insa ca sucurile sunt clasificate in functie de cateva criterii: in functie de tipul materiei prime vom avea sucuri de fructe, sucuri de legume si sucuri de legume si fructe. In functie de tipul semi-preparatului – obtinute din suc concentrat sau proaspat stoarse. Daca tinem cont de tipul de tratament termic (proaspete, adica nepasteurizate si pasteurizate) sau de aspect si consistenta: cu pulpa, tulburi, limpezi.
Sucul produs din concentrat de suc este un produs care are in compozitia sa acea cantitate de apa care a fost evaporata in timpul procesului de obtinere a concentratului. De asemenea, este permisa si adaugarea unor arome care sa refaca aroma pierduta in timpul procesului de obtinere a concentratului. Alta este situatia in cazul sucului proaspat, produs din fructe proaspete. Acesta poate fi doar racit sau pasteurizat. Sucurile proaspete au termenul de valabilitate pentru consum foarte scurt.
Sucurile mai pot fi diferentiate si in functie de consistenta lor. Astfel, sucurile limpezi sunt supuse limpezirii si filtrarii, de aceea au o consistenta matasoasa. Acestea continua insa sa contina vitaminele pe care le contin fructele din care au fost produse. Sucurile tulburi, pe de alta parte, nu sunt supuse procesului de limpezire si filtrare, de aceea contin particule din pulpa fructelor sau legumelor. Sucurile tulburi si cele cu pulpa au in plus in compozitia lor compusi precum fibrele, inclusiv pectine.

Indiferent de tipul de suc pe care il alegem, trebuie sa tinem minte ca un pahar poate inlocui una din cele cinci portii zilnice recomandate de fructe sau legume! 

Comentarii (3)

22.09.2015, 13:22

22.09.2015, 15:30

28.09.2015, 21:04

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola