Sunt o sursa excelenta de amidon, asadar de energie.Contin proteine, vitaminele C si E, si o concentratie foarte mare de carotenoide, printre care si betacaroten. Aceste substante fac din cartofii dulci un aliment anticancerigen. 100 g de cartofi dulci pe zi pot reduce riscul aparitiei cancerului la plamani.
Cartofii dulci se pastreaza aproape o luna daca ii tineti intr-un loc rece, fara lumina. La frigider pot sa-si modifice gustul.
Idei de preparare:
- ca garnitura, sub forma de piure cu usturoi copt, sare si piper;
- ca desert, preparati un piure din cartofi dulci si sirop de artar si serviti-l pe post de budinca;
- salata cu bucati de cartofi dulci(fierti sau copti), cu suc de lamaie si ulei de masline, ceapa ...;
- chipsuri din cartofi dulci taiati rondele, stropiti cu ulei de masline si copti in cuptor pana devin crocanti.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult