Cartoful pro şi contra

Postat de botcrina in Alimente pe 10 Feb 2012, 19:26

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Pro

Cartoful are proprietăţi curative deosebite dintre care: atenuează simptomele diabetului, ale bolilor de inima, este folositor pentru cancerul de col uterin şi cel de prostată şi combate constipaţia.

Detoxifica organismul

Datorită conţinutului ridicat de potasiu, cartoful fiert pe abur sau înăbuşit simulează curăţirea toxinelor din corp. În acelaşi scop se recomandă şi un consum crescut de apă.

Împotriva gastritei şi ulcerului

Sucul de cartofi este un excelent calmant şi cicatrizant gastric, intervenind benefic împotriva afecţiunilor stomacale precum gastrita şi ulcerul. Înlesneşte funcţiile intestinale, este emoliant, antispastic şi diuretic. Se bea dimineaţa pe stomacul gol, diluat într-un pahar cu apă caldă.

Bun la reumatism

Reumatismul şi artoza pot fi atenuate datorită consumului frecvent de cartofi, deoarece aceştia stimulează eliminarea acidului uric.

Calmează nervii

Tuberculul maroniu are proprietăţi calmante, ceea ce-l recomandă persoanelor nervoase, stresate, care suferă de crampe stomacale sau insomnii.

Grăbeşte vindecarea după operaţii

Cartoful determină o ameliorare rapidă a stării generale, revitalizează ţesuturile şi grăbeşte astfel recuperarea.

Favorizează creşterea la copii

Medicii au descoperit de curând că tuberina, o substanţă ce conţine azot şi se găseşte în cartofi, susţine creşterea celor mici. Specialiştii recomandă consumul de cartofi noi, care sunt mai bogaţi în tuberină.

Contra

  • cartofii trebuie consumaţi cu moderaţie de către persoanele cu diabet, pentru a nu depăşi porţia de carbohidranţi recomandaţi zilnic;
  • cartoful poate provoca probleme digestive când este consumat în exces;
  • persoanele care suferă de boli renale n-ar trebui să mănânce des cartofi din cauza conţinutului ridicat de potasiu;

 

Comentarii (2)

10.02.2012, 21:23

interesant articolul

14.02.2012, 23:00

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!