“Castelul alb din cer” /Basilica Sacre-Coeur

Postat de Bucataras Medi in Bucataras hai hui pe 10 Noi 2013, 18:33

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Mmm............miroase a vacanta!
Se intampla in augut!...................impreuna cu Elena am plecat spre Paris...............ea isi dorea tare mult sa vada  Disneyland-ul.
Dar pana a ajunge la Disneyland prima oprire a fost la SacreCoeur!

 Basilica romano-catolică Sacre Coeur sau "castelul alb din cer" se afla in punctul cele mai inalt al orasului ,în vîrful dealului Montmartre, fiind vizibila cam din orice parte a Parisului.
Această capodoperă este inchinata inimii sacre a lui Iisus.
Constructia a inceput  in anul 1875 dar a fost  definitivata de-abia in 1914 si sfiintita in 1919 ,an in care a fost  numita bazilica,devenind astfel un loc sfant.
Este proiectată de arhitectul Paul Abadie.
Stilul este combinat, roman si bizantin. Cele patru cupole mici si cupola mare sunt in stil bizantin, in timp ce restul cladirii este in stil roman. Cladirea adaposteste si unul dintre cele mai mari clopote din lume, “La Savoyarde”, de 19 tone.
Pentru a ajunge la biserica exista doua posibilitati.................urcand scarile ce flancheaza parcul  sau o solutie mai comoda................funicularul  de la capătul străzii Foyatier pînă la piaţa Willette.

Noi am preferat prima varianta chiar daca intre timp ne-am mai oprit  sa ne odihnim pe pietrele ce duc sus sau pe iarba.

Spre marea mea surprindere am constatat ca si aici se practica peste tot comertul stradal.Iar in spatele "tarabelor" v-ei vedea de cele mai multe ori persoane de culoare.

Parisul am inteles ca in tot timpul anului este aglomerat dar in aceasta perioada este cel mai aglomerat.............este doar perioada vacantelor.

Cand am  ajuns sus ne-am tras sufletul admirand de la inaltime  Parisul! O panoramă de nedescris asupra unui imens oraş vă stă... la picioare.

Iar in fata capodoperei ramai fara suflare................este impresionant si greu de exprimat in cuvinte.

Plecam cu sufletul incarcat de bucurie si cu multumirea ca am ajuns aici.

Comentarii (21)

10.11.2013, 20:25

asa da!si eu tot la intrare!

10.11.2013, 22:42

era interzis pentru romani?))))
______

11.11.2013, 16:03

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!