Cateva lucruri esentiale despre bucataria Thailandeza

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 8 Noi 2011, 09:15

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Cateva lucruri esentiale despre bucataria Thailandeza

Exotismul mancarii thailandeze provine din cateva ingrediente de baza, care sunt un fel de "sarea si piperul" in Romania. In aceasta bucatarie asiatica se merge tot pe principiul "cinci arome diferite" in aproape fiecare fel de mancare principal: iute, sarat, dulce, acrisor si amar. Bucataria thailandeza se bucura de o mare popularitate in randul iubitorilor de mancare iute si proaspata, naturala.

1. Orez

Orezul thailandez se diferentiaza doar la gust de cel din alte parti ale Asiei. Conditiile climatice l-au transformat  intr-unul inedit, fiind cunoscut in toata lumea sub denumirea de "thai". Orezul este cunoscut in Thailanda sub denumirea de "Jasmine" si se prepara in special la aburi.

2. Legume

Thailandezii folosesc toate partile legumelor: coaja, miez, sambure si frunza. Salatele thailandeze au un plus de prospetime printr-un strop de busuioc, iarba de lamaie sau lamaie keffir.

3. Carne

In Thailanda, carnea este considerata scumpa, de aceea este consumata mai rar. Insa este cunoscut faptul ca cele mai gustoase retete sunt preparate cu fructe de mare sau carne de pui.

Majoritatea produselor de acest gen sunt fripe la gratar, dupa ce au fost lasate cateva zeci de minute intr-o baie de condimente, la marinat.

4. Condimente si sosuri

Gingerul, piperul negru, chimenul si curry-ul (chiar daca este de origine indiana). De departe, cel mai cunoscut condiment din Thailanda este "nam pla", un sos de peste foarte puternic, urmat apoi de sosul de creveti.

5. Fructe

Cunoscuta si ca "paradisul fructelor tropicale", Thailanda foloseste in preparatele sale fructe cat mai variate, multe dintre ele inca necunoscute publicului larg.

In bucataria thailandeza "creativitatea" este cuvantul cheie, deoarece, pentru nativi, mancarea inseamna arta. Arta de a gati, de a aranja preparatele in farfurie si chiar de a manca.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

08.11.2011, 11:40

09.11.2011, 13:33

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!