Cateva lucruri esentiale despre bucataria Thailandeza

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 8 Noi 2011, 09:15

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Cateva lucruri esentiale despre bucataria Thailandeza

Exotismul mancarii thailandeze provine din cateva ingrediente de baza, care sunt un fel de "sarea si piperul" in Romania. In aceasta bucatarie asiatica se merge tot pe principiul "cinci arome diferite" in aproape fiecare fel de mancare principal: iute, sarat, dulce, acrisor si amar. Bucataria thailandeza se bucura de o mare popularitate in randul iubitorilor de mancare iute si proaspata, naturala.

1. Orez

Orezul thailandez se diferentiaza doar la gust de cel din alte parti ale Asiei. Conditiile climatice l-au transformat  intr-unul inedit, fiind cunoscut in toata lumea sub denumirea de "thai". Orezul este cunoscut in Thailanda sub denumirea de "Jasmine" si se prepara in special la aburi.

2. Legume

Thailandezii folosesc toate partile legumelor: coaja, miez, sambure si frunza. Salatele thailandeze au un plus de prospetime printr-un strop de busuioc, iarba de lamaie sau lamaie keffir.

3. Carne

In Thailanda, carnea este considerata scumpa, de aceea este consumata mai rar. Insa este cunoscut faptul ca cele mai gustoase retete sunt preparate cu fructe de mare sau carne de pui.

Majoritatea produselor de acest gen sunt fripe la gratar, dupa ce au fost lasate cateva zeci de minute intr-o baie de condimente, la marinat.

4. Condimente si sosuri

Gingerul, piperul negru, chimenul si curry-ul (chiar daca este de origine indiana). De departe, cel mai cunoscut condiment din Thailanda este "nam pla", un sos de peste foarte puternic, urmat apoi de sosul de creveti.

5. Fructe

Cunoscuta si ca "paradisul fructelor tropicale", Thailanda foloseste in preparatele sale fructe cat mai variate, multe dintre ele inca necunoscute publicului larg.

In bucataria thailandeza "creativitatea" este cuvantul cheie, deoarece, pentru nativi, mancarea inseamna arta. Arta de a gati, de a aranja preparatele in farfurie si chiar de a manca.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

08.11.2011, 11:40

09.11.2011, 13:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]