Cateva lucruri mai putin cunoscute despre bacon

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 11 Noi 2011, 13:24

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Marii bucatari ai lumii au mai numit baconul ca fiind "acadeaua oferita de natura". Nu conteaza cum o tai, deoarece este intotdeauna delicios. Chiar si vegetarienii au probleme cand vine vorba de mirosul acestui preparat.

Stiai ca un american consuma anual circa 7 kilograme de bacon? Iata 10 lucruri pe care nu le stiai despre bacon, bucatica cea mai buna pe care a putut sa ne-o ofere porcul vreodata.

1. Baconul este carne cu grasime afumata, obtinuta din burta porcului. Insa mai multe populatii ale lumii il obtin din parti diferite. De exemplu, Marea Britanie din umeri si canadienii de pe spate.

2. Sanwich-urile BSR (Bacon, Salata si Rosii) sunt cele mai populare preparate care contin bacon. Acestea au devenit populare dupa cel de-al doilea razboi mondial.

3. Bacon-ul are o traditie indelungata. Chinezii foloseau carnea de pe burta porcului si o mancau afumata si sarata. Acest lucru se intampla in 1500 i.H. Grecii si romanii au continuat traditia, bucurandu-se, de asemenea, de carnea de porc sarata.

4. Exista varietati de bere, vodka si bourbon, care au aroma de bacon. Bacon Bloody Mary si Bacotini sunt doua din aceste exemple.

5. Un studiu, realizat de Maple Leaf, a dovedit ca:

- 43% din cei intervievati prefera bacon-ul in loc de sex;
- 23% dintre barbati au afirmat ca mirosul de bacon este preferatul lor
- iar 23% s-au intrebat "pe cine preferi mai mult, pe mine sau bacon-ul?"

6. 1924 este anul in care Oscar Mayer a pus in vanzare primele felii de bacon, impachetate.

7. 3 feliute din deliciosul preparate contin urmatoarele valori nutritionale: 100 de calorii, 9 grame de grasime si 440 miligrame de sodiu.

8. 11% dintr-un porc este bacon.

9. Danemarca este cel mai mare consumator de porc din lume si, implicit, de bacon.

10. Colina, un micro-nutrient continut in carnea de porc, poate sa creasca nivelul de inteligenta.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

11.11.2011, 15:33

bun este intradevar

11.11.2011, 18:37

da bun rau si interesant articolul

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D