Cateva lucruri mai putin cunoscute despre bacon

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 11 Noi 2011, 13:24

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cateva lucruri mai putin cunoscute despre bacon

Marii bucatari ai lumii au mai numit baconul ca fiind "acadeaua oferita de natura". Nu conteaza cum o tai, deoarece este intotdeauna delicios. Chiar si vegetarienii au probleme cand vine vorba de mirosul acestui preparat.

Stiai ca un american consuma anual circa 7 kilograme de bacon? Iata 10 lucruri pe care nu le stiai despre bacon, bucatica cea mai buna pe care a putut sa ne-o ofere porcul vreodata.

1. Baconul este carne cu grasime afumata, obtinuta din burta porcului. Insa mai multe populatii ale lumii il obtin din parti diferite. De exemplu, Marea Britanie din umeri si canadienii de pe spate.

2. Sanwich-urile BSR (Bacon, Salata si Rosii) sunt cele mai populare preparate care contin bacon. Acestea au devenit populare dupa cel de-al doilea razboi mondial.

3. Bacon-ul are o traditie indelungata. Chinezii foloseau carnea de pe burta porcului si o mancau afumata si sarata. Acest lucru se intampla in 1500 i.H. Grecii si romanii au continuat traditia, bucurandu-se, de asemenea, de carnea de porc sarata.

4. Exista varietati de bere, vodka si bourbon, care au aroma de bacon. Bacon Bloody Mary si Bacotini sunt doua din aceste exemple.

5. Un studiu, realizat de Maple Leaf, a dovedit ca:

- 43% din cei intervievati prefera bacon-ul in loc de sex;
- 23% dintre barbati au afirmat ca mirosul de bacon este preferatul lor
- iar 23% s-au intrebat "pe cine preferi mai mult, pe mine sau bacon-ul?"

6. 1924 este anul in care Oscar Mayer a pus in vanzare primele felii de bacon, impachetate.

7. 3 feliute din deliciosul preparate contin urmatoarele valori nutritionale: 100 de calorii, 9 grame de grasime si 440 miligrame de sodiu.

8. 11% dintr-un porc este bacon.

9. Danemarca este cel mai mare consumator de porc din lume si, implicit, de bacon.

10. Colina, un micro-nutrient continut in carnea de porc, poate sa creasca nivelul de inteligenta.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

11.11.2011, 15:33

bun este intradevar

11.11.2011, 18:37

da bun rau si interesant articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola