Cateva motive pentru a manca mai multi morcovi

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 12 Ian 2012, 12:46

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Cateva motive pentru a manca mai multi morcovi

Crocanti, gustosi si plini de vitamine, morcovii sunt printre cele mai populare legume si ne putem bucura de ei intregul an.

Contin antioxidanti
La fel ca alte legume si fructe, morcovii sunt bogati in antioxidanti cum ar fi alfa si beta-carotenul, vitamina C si luteina. Fiecare tip de morcovi contine cantitati diferite de antioxidanti specifici. Morcovii portocalii sunt bogati in beta-caroten, cei galbeni in luteina, cei rosii si visinii antocianina.
Pentru ochi sanatosi
Uneori stereotipurile sunt adevarate – cum ar fi cel ca morcovii sunt buni pentru ochi. Desi daca mananci foarte multi morcovi nu iti va imbunatati vederea, acestia contin o cantitate ridicata de beta-caroten pe care ficatul o transforma in vitamina A – un nutrient important pentru mentirea sanatatii ochilor si nu numai. Lipsa vitaminei A poate duce la cataracta, degenerare maculara, ochi uscati si in cazuri extreme, orbire. Morcovii contin luteina, un antioxidant ce previne aparitia degenerarii maculare.
Prevenirea cancerului
S-a dovedit faptul ca morcovii au capacitatea de a reduce aparitia unui anumit tip de cancer cu pana cu pana la o treime. Falcarinolul, un pesticid natural care se gaseste in morcovi previne si aparitia unor infectii fungice. 
Frumusete
Acidul retinoic, un derivat al vitaminei A revitalizeaza pielea si o versiune usoara a sa este folosita in cremele anti-rid.
Sanatatea inimii
Datorita continutului ridicat de antioxidanti, morcovii ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Un studiu de 10 ani din Olanda a scos la iveala faptul ca fructele si legumele portocalii/galbene ofera o mai mare protectie inimii decat o fac legumele verzi, rosii sau albe si ca dintre legumele portocalii pe care le avem la dispozitie, morcovii ne ofera cea mai buna protectia in fata bolilor de inima. Ei contin si substante anti-inflamatoare si pot preveni coagularea celulelor rosii .
Detoxifiant natural
Vitamina A ajuta ficatul sa functioneze si sa elimine toxinele din corp. Continutul ridicat de fibre ajuta la regularea sistemului digestiv.
Foto: smh.com.au

Comentarii (7)

12.01.2012, 17:03

mie-mi plac morcovii si cruzi si la gatit
am facut un tratament,aveam nevoie de vitamina A si mi s-a sugerat sa alternez tabletele cu morcovii,asa ca toata ziua rontaiam morcovi

12.01.2012, 21:28

foarte buni morcovii

14.01.2012, 15:03

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!