Ce nu stiati despre miere

Postat de Sidy in Tipsuri pe 14 Iun 2014, 14:43

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Toata lumea stie totul despre miere.

Daca cititi cele ce urmeaza veti avea cateva surprize si o sa descoperiti amanunte uimitoare despre miere.

- O lingurita de miere si un pahar de apa, dimineata, pe stomacul gol actioneaza ca un excelent tonic cu efecte similare unei cesti de cafea. Aportul caloric este rapid epuizat pentru ca mierea este energie pura si un combustibil fantastic pentru creier, inima si in general pentru tot organismul. Metoda este folosita in terapiile chinezesti si tibetane si este miraculoasa daca o respecti in fiecare zi. Culmea este ca nu are contraindicatii, nici macar in cazul celor care sufera de diabet.

- Proprietatile medicinale ale mierii au fost recunoscute din timpuri imemoriale. Mierea trateaza foarte eficient tusea si racelile, amelioreaza si vindeca bolile infectioase si bacteriene ale plamanilor, este tratament excelent pentru durerile in gat, laringite si alte afectiuni respiratorii. Cei care consuma constant miere si au astm resimt o reducere a crizelor si deseori se considera vindecati. Mierea consumata dimineata este leac pentru bolile de stomac si pentru afectiunile metabolice, ajuta la imbunatatirea apetitului, relaxeaza intestinele, stimuleaza peristaltismul si tonifica musculatura.

- O lingurita de miere de tei dizolvata intr-o ceasca de lapte cald este un veritabil somnifer. Aceeasi combinatie este un stimulent pentru memorie, atunci cand este bauta la culcare si este un tonic fara nici un fel de contraindicatii pentru copiii in crestere.

- Mierea nu se strica. Depozitata in borcane de sticla, inchise etans se poate pastra ani de zile fara ca nici una din proprietatile ei sa scada. Mierea pastrata in conditii improprii nu se strica ci se dilueaza sub efectul umezelii. 

- Furnicile nu manaca miere. Daca vezi miere atacata de furnici ai dovada certa ca mierea este combinata cu zahar sau este o miere falsa.

- Mierea este cel mai bun tratament pentru piele. Previne ridurile, hidrateaza, vindeca acneea, vindeca bolile de piele, este balsam, unguent si antibiotic natural pentru toate leziunile cutanate indiferent de natura lor. Mierea vindeca plagile infectate ale pielii. 

- Diluata cu apa este un adevarat sampon pentru par. Siropul de miere curata, ingrijeste si hidrateaza pielea capului si parul. In plus vindeca si combate matreata.

- Despre miere se vorbeste in Biblie si in Coran. Se considera ca este un aliment care vindeca bolile si ca poate asigura supravietuirea omului ca aliment unic.

- Mierea este considerat a fi singurul aliment care contine toate ingredientele necesare pentru a sustine viata. Acestea includ vitamine, minerale, apa şi enzime. Mierea contine, de asemenea, antioxidanti care ajuta la imbunatatirea functionarii creierului.

 

Inlocuirea zaharului cu miere in timpul zilei si adaugarea unei lingurite cu miere intr-o bautura calda inainte de culcare neutralizeaza mecanismele cerebrale responsabile pentru pofta de dulciuri.

 

Cateva reguli pentru dieta cu miere :

-Inlocuieste zaharul cu miere. Principalul vinovat pentru obezitate este zaharul, fiecare gram de zahar consumat fiind metabolizat in doua grame de grasime corporala. Renuntand la zahar si la indulcitorii artificiali, inclusiv la alimentele care contin zahar "ascuns", elimini sursele pentru producerea de grasimi. 

-Dimineata, bea un pahar cu apa calda in care ati adaugat doua lingurite de miere. Folositi miere pentru a indulci ceaiul si cafeaua, si chiar la gatit - mierea este de doua ori mai dulce decat zaharul, asadar vei consuma catitati mai mici.

-Renunta la alimentele bogate in sare, zahar si grasimi si alege alimentele hranitoare - cereale integrale, fructe si legume, peste, carne slaba - si renunta la gustarile bogate in zahar, la cipsuri si bauturi acidulate, la alimente prajite si procesate, la meniuri de fast-food si la produse de patiserie.

-Alege carbohidrati nerafinati. Asta inseamna paine integrala, pastele si orezul brun care sunt bogate in fibre, favorizeaza digestia, sunt procesate mai lent in organism si mentin astfel mai mult timp senzatia de satietate.

-Fara carbohidrati o zi pe saptamana. Incepe saptamana cu o zi fara paine, paste, produse fainoase, cartofi, orez si cereale, iar nivelul de insulina va scadea considerabil.

-Consuma proteine la fiecare masa. Proteinele prelungesc senzatia de satietate si mentin energia musculara. Alege proteine slabe pentru reducerea nivelului caloric si alegeti peste, pui, carne slaba de porc si de vita sau oua. Surse vegetale de proteine sunt humusul, untul de arahide, lintea, fasolea si leguminoasele.

-Fructe si legume cat cuprinde. Include in dieta zilnica ca parte din dieta cu miere sase portii zilnice de fructe si legume, bogate in fibre si vitamine.

-Alegeti produse lactate nedegresate. Studiile au aratat ca iaurtul integral satura mult mai bine decat cel degresat, iar alegerea ideala este iaurtul bio - delicios daca adaugati o lingurita de miere. Pentru a tine sub control numarul de calorii, nu consumati mai mult de o cutiuta de iaurt sau de branza proaspata. De asemenea, nu bea mai mult de 500 ml de lapte pe zi. Toate acestea pot fi indulcite cu miere in planul de dieta cu miere.

Cu aceasta dieta cu miere poti sa slabesti circa 2-3 kilograme pe saptamana. Diate cu miere este un stuil de viata si poate fi respectata pe o perioada lunga de timp.

 

Date culese din revista Femeia

Comentarii (4)

14.06.2014, 17:31

Interesant articolul! Eu nu am deloc incredere in mierea pe care o cumpar, nici in cea de mla particulatri.

15.06.2014, 06:56

Draga Merisor incearca sa-ti gasesti pe cineva pe care cunosti tu ca are familii de albine acasa si se ocupa cu asa ceva !
Multumesc babi5 !!!

15.06.2014, 07:13

am citit multe lucruri pe care nu le stiam in acest articol.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!