Ce trebuie sa stii despre congelarea mancarii gatite

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 31 Oct 2011, 16:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

A gati si a congela mancarea este o metoda buna de a pastra alimente prefierte sau preparate in totalitate. Este o idee buna pentru cei carora le place mancarea gatita in casa, dar care din cauza programului incarcat, nu au timp sa gateasca in fiecare seara.

Principiul este simplu: cand gatesti, fa cantitati mai mari de mancare, pe care le portionezi si le congelezi. Apoi scoti pe rand la dezghetat ce ai nevoie.

Problema este ca metoda cere putina organizare. Poate ti s-a intamplat, macar o data sa faci o oala mare de mancare si vazand ca ai cam exagerat, te-ai decis sa pui ce a ramas la congelator.

Cateva luni mai tarziu, la o curatenie generala, ai descoperit un munte neidentificat de ceva gatit. Fara etichete si un control al portiilor care urmeaza sa intra la inghet, toate eforturile tale de a avea o masa gata, ce numai asteapta sa fie dezghetata, se duc pe apa sambetei.

Planuieste mese multiple

Carnea de miel si carnaciorii italieni sunt la pret redus saptamana aceasta? Daca din diverse motive esti tentat sa cumperi ceva in cantitati mari, fa un plan. Gandeste-te de cate ori esti dispus sa mananci acelasi fel de mancare si cumpara exact cat iti trebuie, dar nu exagera. De multe ori ideea ca "voi congela ceea ce ramane" duce doar la risipa.

Ingheata mancarea inainte sa o gatesti

O mancarea incalzita de doua ori nu e la fel de gustoasa sau sanatoasa ca cea proaspat facuta. Ai facut un numar impresionant de sarmale? Pune o parte din ele in stare cruda la congelator, pentru a le avea pregatite sa fie dezghetate si fierte.

Investeste in recipiente si etichete

Decat sa pui mancarea in tot felul de cutii carora le-ar putea sari capacul sau in recipiente in care a fost altceva, investeste intr-un set de caserole care sa incapa perfect in congelator, rezistente la inghet si care se inchid bine. Etichetele te vor ajuta sa ai un sistem si sa identifici mai usor ce se gaseste in fiecare cutie.

Articol in parteneriat cu euforia.tv
 

Comentarii (2)

Lau

Lau
31.10.2011, 16:50

01.11.2011, 16:44

multe articole minunate

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!