Ce trebuie sa stim cand gatim la cuptor carnea de pasare?

Postat de Adinuta in Tehnici pe 30 Oct 2011, 08:32

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

"Pana e gata" - suna o gluma culinara din popor. Si totusi, nu e chiar banal sa preparam carne de pasare (pui, rata, gasca, curcan) la cuptro - daca o vrem delicioasa?

Carnea de pasare gatita nu inseamna doar simpla ei introducere la cuptor pentru un anumit interval de timp. Inseamna sa stim exact ce cantitate de tip de pasare se face intr-un anumit interval de timp. De aceea e bine de stiut urmatoarele:

1. Carnea de pui: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 190 de grade Celsius + inca 20 de minute.

2. Carnea de rata: trebuie alocate 25 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 180 de grade Celsius + inca 20 de minute.

3. Carnea de gasca: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 220 de grade Celsius + inca 20 de minute.

4. Carnea de curcan: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 180 de grade + inca 20 de minute.


Important: alocati 30 de minute in plus daca pasarea este umpluta cu diferite amestecuri de alimente.

Cum stim ca s-a facut carnea: alegeti partea cea mai groasa a pulpei si faceti-i o incizie - daca zeama curge incolora, atunci e facuta, daca e roz, inca mai trebuie lasata. Daca aveti un termometru de bucatarie , interiorul carnii de pui trebuie sa fie la 70-75 de grade Celsius. Carnea de rata trebuie sa fie la minmum 57 de grade Celsius si poate fi servita cu zeama usor roz.

Nu uitati: dupa ce-ati scos pasarea din cuptor, lasati-o 10 minute, cel putin, sa se odihneasca, pentru ca sucurile interioare sa se aseze mai bine in carne. Si cand taiati veti obtine o carne mai zemoasa, mai suculenta, nu uscata.

Care este portia necesara pentru o persoana medie?

O persoana de varsta medie si cu greutate medie are nevoie pentru o portie de mancare de 300 de grame de carne de pui, 400 grame de curcan, 700 grame de carne de gasca si jumatate de rata. Toate aceste cantitati includ oasele.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (7)

31.10.2011, 11:19

01.11.2011, 16:46

02.11.2011, 21:14

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18