Ce trebuie sa stim cand gatim la cuptor carnea de pasare?

Postat de Adinuta in Tehnici pe 30 Oct 2011, 08:32

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

"Pana e gata" - suna o gluma culinara din popor. Si totusi, nu e chiar banal sa preparam carne de pasare (pui, rata, gasca, curcan) la cuptro - daca o vrem delicioasa?

Carnea de pasare gatita nu inseamna doar simpla ei introducere la cuptor pentru un anumit interval de timp. Inseamna sa stim exact ce cantitate de tip de pasare se face intr-un anumit interval de timp. De aceea e bine de stiut urmatoarele:

1. Carnea de pui: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 190 de grade Celsius + inca 20 de minute.

2. Carnea de rata: trebuie alocate 25 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 180 de grade Celsius + inca 20 de minute.

3. Carnea de gasca: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 220 de grade Celsius + inca 20 de minute.

4. Carnea de curcan: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 180 de grade + inca 20 de minute.


Important: alocati 30 de minute in plus daca pasarea este umpluta cu diferite amestecuri de alimente.

Cum stim ca s-a facut carnea: alegeti partea cea mai groasa a pulpei si faceti-i o incizie - daca zeama curge incolora, atunci e facuta, daca e roz, inca mai trebuie lasata. Daca aveti un termometru de bucatarie , interiorul carnii de pui trebuie sa fie la 70-75 de grade Celsius. Carnea de rata trebuie sa fie la minmum 57 de grade Celsius si poate fi servita cu zeama usor roz.

Nu uitati: dupa ce-ati scos pasarea din cuptor, lasati-o 10 minute, cel putin, sa se odihneasca, pentru ca sucurile interioare sa se aseze mai bine in carne. Si cand taiati veti obtine o carne mai zemoasa, mai suculenta, nu uscata.

Care este portia necesara pentru o persoana medie?

O persoana de varsta medie si cu greutate medie are nevoie pentru o portie de mancare de 300 de grame de carne de pui, 400 grame de curcan, 700 grame de carne de gasca si jumatate de rata. Toate aceste cantitati includ oasele.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii (7)

31.10.2011, 11:19

01.11.2011, 16:46

02.11.2011, 21:14

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!