Ce trebuie sa stim despre tofu si cum poate fi preparat

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 29 Oct 2011, 17:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Tofu este un ingredient versatil si usor de gatit, adaptandu-se usor la multe arome, fiind delicios cu diverse sosuri si marinate. Este un subtitut hranitor al carnii pentru vegetarieni sau in perioada postului, poate fi prajit, fiert sau folosit in salate.

Tofu in stare ferma este gasit in mod cel mai frecvent pe rafturile magazinelor. In general se gaseste la raionul de lactate si este gustos in salatele verzi. Asezonat si prajit usor, tofu ofera un contrast excelent de texturi prin exteriorul sau crocant si miezul moale. Poate fi inghetat si maruntit, avand textura de carne tocata.

 

2011/03/21//214978-firmtofu.jpg

 Tofu extra ferm este de multe ori comparat cu carnea de pui. Acesta este folosit in mancarurile asiatice sau in cele vegetariene ca un subtitut al carnii. Pentru a-l face mai ferm, acesta poate fi presat: se infasoara bucata de tofu intr-un prosop de hartie si se pune peste el ceva greu. Facut la grill sau prajit, merge bine cu paste, sandvisuri si curry.

 

2011/03/21//214979-tofu2.jpg

 Tofu cremos este de consistenta unei smantani mai groase. Este folosit ca baza pentru dipuri si sosuri. Facut piure si folosit ca o alternativa la lactate, este amestecat cu usurinta in supe, dar poate fi folosit si in deserturi sau omlete.

2011/03/21//214985-sweettofu.jpg

Articol in parteneriat cu euforia.tv

 

Comentarii (3)

Lau

Lau
29.10.2011, 21:33

30.10.2011, 23:33

imi place sub orice forma si nu-l gasesc sub nici o forma cred ca eram singura clienta din oras si au zis ca nu se merita

31.10.2011, 08:47

je nu am mancat niciodata?ma mai gandesc...

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!