Cele 15 secrete de sanatate ascunse ale lumii

Postat de silvi0ara in Fructe pe 14 Noi 2010, 20:04

Cele 15 secrete de sanatate ascunse ale lumii

Stiati ca vechii egipteni credeau ca mincind lamaile si bind sucul de lamaie era o protectie eficienta impotriva unei varietati de otravuri, si ca cercetarile recente au confirmat aceasta credinta?
Exista multe beneficii de sanatate date de lamai care au fost cunoscute de secole. Printre cele doua mai puternice credinte sint ca lamaile sint "antibacteriene, antivirale", precum si poseda puteri ptr cresterea imunitatii ; de asemenea sint folosite ptr utilizarea lor ca un ajutor in scadere greutatii, deoarece sucul de lamaie este un ajutor digestiv si curatator al ficatului. Lamaile, contin numeroase substante - in special acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectina, si limonen - care promoveaza imunitatea si lupta impotriva infectiilor.

Acestea sunt bine cunoscute fapte de sanatate cu privire la lamai. Dar sint mult mai multe de spus la acest fruct mic galben. Aici sunt 15 remedii pe care pun pariu ca nu le stiati. Indiferent daca le utilizati sub forma de suc, ceaiuri, bauturi, dressing, cataplasme sau in baie, profita ti de puterea lamaii de "vindecare naturale.

1 Abandonarea anxietatii dvs.

Cercetarile au aratat ca balsamul de lamaie are un efect calmant si, prin urmare, poate fi capabil de a contribui la inlaturarea oboselii, epuizarii, ametelii, anxietatii, nervozitatii, si starii de tensiune. Se crede, de asemenea, ca inhalarea uleiului de lamaie ajuta in cresterea concentrarii si vigilentei. Prin urmare, poate fi folosit ca un odorizant de camera si in birouri pentru a creste eficienta angajatilor. Daca va simtiti tensionat/a puteti sa stropiti cateva picaturi de ulei esential de lamaie balsam, pe o batista si sa inhalati.

Eliminarea acneii

2 Lamiia contine acid citric, care poate fi eficace in tratarea acneei. Vitamina C gasita in fructele citrice, este vitala pentru o piele sanatoasa si stralucitoare, in timp ce natura sa alcalina gasita in lamiie, ucide unele tipuri de bacterii cunoscute a cauza acneea. In afara faptului ca ar trebui sa consumati suc de lamaie cu apa, primul lucru de dimineata, iata cateva sugestii despre cum sa se pregateasca un tratament de casa pentru tratarea acneii, folosind lamaie:

·- Cu degetul sau un tampon de vata, se aplica suc proaspat de lamaie pe acnee si lasati-l peste noapte. Se spala cu apa in dimineata urmatoare. Se poate sa fie o senzatie de discomfort, de arsura la inceput, dar aceasta va disparea in curand.

·- Se amesteca o parte de suc de lamaie stoarsa, cu o parte egala de apa cu miere. Puneti amestecul pe zonele afectate, timp de cel putin o jumatate de ora. Dupa aceea se spala cu apa. Aceasta aplicatie ar trebui sa fie repetata de doua ori pe zi, in mod ideal, dimineata si seara.

Nota: aceste remedii sunt sigure si naturale, dar, daca acnee este severa sau exista rani deschise, consultati medicul dumneavoastra.

3. Fara infectii in gura

Dovedind proprietati antibacteriene si antivirale , lamaile pot accelera procesul de vindecare, in cazul infectiilor din gura. Se amesteca suc de lamaie stoarsa intr-un pahar cu apa calduta si faceti gargara cu aceasta solutie; faceti acest lucru de trei ori pe zi. S-ar putea sa fie o senzatie de arsura in cazul in care sucul de lamaie vine in contact cu infectia, cu toate acestea, cu cat il folositi mai des, arderea va fi mai scazuta.

4. Eliminarea febrei

Frisoanele si febra pot fi determinate de o varietate de cauze, dar lamaia este intotdeauna un remediu util. Aici este o metoda care poate usura simptomele: se adauga sucul de la 1 lamaie la o ceasca de apa fierbinte cu miere; se bea cate putin, si se repeta apoi la fiecare 2 ore, pana ce febra sau frisoanele dispar

5. Raceala sau gripa

Cand ai o raceala, puterea de vindecare a lamaii lucreaza, atat pe plan intern, prin furnizarea necesarului de vitamina C la celulele de aparare ale dumneavoastra, si extern, prin aplicarea proprietatilor sale antivirale necesare ptr combaterea virusilor de pe membranele mucoase ale nasului si gatului.

La primele semne ale unei raceli - curge nasul sau dureri de gat-incerca sa dai corpului tau imun-stimulatoarea vitamina C, astfel incat virusul sa fie eliminat inainte ca raceala sa ramana. Bea sucul stors de la 1 lamaie intr-un pahar cu apa calduta, la fiecare 2 ore.

Daca aveti o durere in gat, se adauga sucul de la 1 lamaie si 1 lingurita (5mg) de sare de mare la 1 cana (250 ml) cu apa calduta. Gargara de trei ori pe zi timp de 1 minut pentru a diminua senzatia de arsura. Daca este un caz de amigdalita, gargara la fiecare 2 ore, timp de cel putin 30 de secunde cu suc stors de la 1 lamaie. Inclinati capul inapoi, pentru a permite proprietatilor antibacteriene si antivirale ale sucului sa ajunga cat mai in jos pe gat. Daca puteti suporta gustul sucului puteti sa inghititi suc atunci cand ati terminat gargara, prin aceasta, beneficiind de o stimularea imunologica a vitaminei C.

6. Vindecarea bataturilor si a calusurilor

Cataplasmele cu lamaie aplicate peste noapte sunt un remediu bun pentru bataturi si calusuri. Se pune o felie de lamaie cca 5 mm grosime pe batatura, bandajati si prindeti. Tamponind zona afectata cu ulei de lamaie esential, de asemenea, contribuie la accelerarea procesului de vindecare. Aveti grija sa utilizati uleiul nediluat pe zona calusului, folosind neaparat un tampon de vata sau Q-Tip, deoarece uleiul essential este prea puternic pentru pielea de pe calus.

7 Eleminati eczemele

Daca suferiti de infectii ale pielii, cum ar fi eczemele , o impachetare cu lamaie poate fi de ajutor. Se adauga 8 picaturi de ulei de lamaie esential pentru 1 cana (250 ml) cu apa calduta si 1 lingura (15ml), de miere lichida. Mierea, de asemenea, are un efect anti-inflamator si consolideaza puterea de vindecare a lamaii.
Se inmoaie o panza curata in lichid, se stoarce , si usor se aseaza carpa pe zona afectata timp de 15 minute, de 2 - 3 ori pe zi. Nu numai ca va elimina aceasta infectie, dar acesta va usura si nevoia coplesitoare de a te scarpina.

8. Lupta impotriva oboselii

Cei care merg mult pe jos, care muncesc mult fizic, privesc lamiia ca un dar din cer. Atunci cand te ajunge oboseala, se poate suge suc de lamaie prin perforarea partii de sus a fructului cu un pai, oferindu-ti un medicament care actioneaza rapid si o gustare minunata.

Exploratorii, de asemenea, utilizeaza lamaia pentru protectia impotriva multor infectiilor de la tropice. O cantitate mica de suc de lamaie va potoli setea mai eficient decat o cantitate mai mare de apa. Calatorii cu experienta declara ca, atunci cand se adauga suc de lamaie la apa potabila obisnuita, acesta actioneaza ca un antiseptic si previne starile de boala provocate de o aprovizionarea cu apa indoielnica.
Ulei ul essential de lamaie, de asemenea, pare sa stimuleze activitatea creierului astfel incat de fiecare data cand va simtiti obositi fara un motiv sau va este greu sa va concentrati , se adauga 4 picaturi de ulei essential de lamaie la apa pusa intr-o lampa de aromoterapie. Alternativ, se bea un pahar de apa cu lamaie la fiecare cateva ore.

9 Improspatarea respiratiei

Lamiile pot sa ajute la improspatarea unei respiratii care devine amara, uscata, dupa consumarea anumitor condimente, alcool, tigari, sau care este cauzata de o salivatie insuficienta. Pentru a pastra o respiratie proaspata, clatiti bine gura de mai multe ori pe zi cu sucul stors de la 1 lamaie intr-un pahar cu apa calduta. De asemenea puteti mestecata o felie de lamaie dupa fiecare masa lucru care va va ajuta

10. Vindecarea tensiunii arteriale

Usturoiul si ceapa s-au dovedit a fi eficace in lupta impotriva hipertensiunii arteriale, si se combina bine cu puterea de vindecare a lamaii. Adauga 3 catei de usturoi zdrobiti si 1 ceapa tocata la 1 litru de lapte rece fara grasimi sau lapte de soia. Se pune la foc mic si se lasa sa stea timp de 5 minute. Se toarna printr-o sita si raceste. Adaugati sucul stoars de la 3 lamai si beti cu inghitituri mici pe tot parcursul zilei.

Si daca suferiti de cholesterol ridicat, nu uitati ca, concentratia de pectina din lamai, impreuna cu ceilalti stimulenti ai metabolismului din lamiie pot ajuta la reducerea colesterolului.

11 Calmeaza muscaturile insectelor

In cazul in care acul este inca la nivelul pielii, se scoate cu o pereche de pensete. Masati cu 1 - 2 picaturi de ulei de lamaie, amestecat cu 1 lingurita de miere, pielea din jurul muscaturii.
Pentru a respinge insectele , se adauga 20 de picaturi de ulei de lamaie la 1 cana (250 ml) de apa si se pulverizeaza in aer. Miroase foarte placut si respinge in acelasi timp si insectele . Un alt remediu facut in casa este de a plasa un tampon de vata imbibat in ulei de lamaie in camere. Daca sunteti afara ,seara, se aplica suc de lamaie pe zone ale pielii care nu sunt acoperite de haine. Sau, se adauga 10 picaturi de ulei de lamaie la 45 ml de ulei de floarea-soarelui si frecati pielea

12. Puneti insomnia sa se odihneasca

Mai multe studii au constatat ca, balsamul de lamaie combinat cu alte plante medicinale calmante (cum ar fi Valeriana, hameiul, si musetelul), ajuta la reducerea anxietatii. Intr-un recent studiu facut , 18 voluntari sanatosi au primit doua doze separate de extras de balsam de lamaie (300 mg si 600 mg) timp de 7 zile. Doza de 600 mg de balsam de lamaie a crescut starea de spirit si a crescut in mod semnificativ calmul.

Nota traducatorului: se pare ca se amesteca 600 mg de balsam de lamiie cu valeriana, hameiul si musetelul si se pune in camera de dormit.

13. Imprastie durerea

Chiar daca are un gust amar-acrisor , sucul de lamaie are un efect puternic alcalin in organism si este, prin urmare, un agent natural impotriva excesului de acid, care este in parte responsabil pentru reumatism. Se bea sucul stors de la 1 lamaie intr-un pahar de apa calduta, de 3 ori pe zi si, daca aveti dureri severe, se inlocuieste cu sucul de la 2 lamai/ 3 ori pe zi.

Uleiul de lamaie are calitati pentru indepartarea durerilor, in asa fel incat inlatura inflamatia si usureaza durerea. Masati zona afectata in fiecare zi, cu cateva picaturi de ulei de lamaie amestecat cu 1 lingura (15ml), ulei de jojoba.

14. Salvati –va stomacul

Beti sucul de la 1 lamaie stoarsa intr-un pahar cu apa calduta, dupa fiecare masa. Acidul lamaii va stimula producerea de acid gastric si activitatea muschilor stomacului

15. Spuneti adio la varice

Ulei ul de lamaie are proprietati de intarire, a vaselor de sange, care pot ajuta in lupta cu venele varicoase si venele paianjen. Pentru venele paianjen,in fiecare zi se iau 2 - 3 picaturi de ulei de lamaie si se amesteca intr-un castron mic cu ulei de jojoba, ulei de avocado sau ulei de migdale si se maseaza usor zona afectata.

Pentru varice, se adauga 6 picaturi de ulei de lamaie la 1 ½ oz (50 ml), ulei de germeni de grau, si 2 picaturi din fiecare ulei de chiparos si ulei de ienupar. Utilizati acest amestec in fiecare zi pentru un masaj delicat al picioarelor de jos in sus, in directia inimii. Pentru intinerirea venelorsi vaselor de sange se adauga 8 picaturi de ulei de lamaie la o baie calda. De asemenea, se adauga 4 picaturi de ulei de chiparos in amestec cu 1 lingura (15ml), de miere se scufunda in baie timp de 15 minute si cand iesiti, tamponati pielea pana se usuca - nu se freaca.

Nota: Daca suferiti de arsuri la stomac, rinichi sau probleme de vezica biliara sau cei care au alergie la citrice trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a folosi aceste remedii sau inainte de a consuma suc de lamaie. Pentru a va proteja smaltul dintilor, dupa mestecatul lamii, bautul sau clatitul cu suc de lamaie asteptati cel putin o jumatate de ora inainte de a va spala pe dinti . Frecatul cu lamaie sau cu ulei de lamiie si bautul sucului de lamaie, nu este indicat pentru copiii sub varsta de 10 ani. Lamiile sunt eficiente in fabricarea remediilor din casa , pentru o varietate de probleme de sanatate, dar in caz de boli grave intotdeauna consultati-va medicul.

Comentarii (13)

LUK

LUK
21.02.2011, 23:09

foarte interesant

26.02.2011, 22:39

Grozave sfaturi multumim mult!!!

02.03.2011, 16:40

Felicitari pentru articol
Am sa adaug lamaia la reteta mea pt impachetarea cu ulei a parului

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola