Celebrul Robert Rainford ne vorbeste despre carnea de miel

Postat de Bucataras in Tehnici pe 17 Apr 2011, 21:30

 Singura modalitate de a va da seama de virsta mielului taiat este sa comparati greutatea picioarelor. Picioarele mai grele de 4 kg clar provin de la animale mai batrine decit cele de 2,4 kg. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa evitati bucatile care provin de la animalele mai batrine, doar ca atunci este obligatoriu gatitul incet, la temperatura scazuta!

Mielul are 5 zone primare:

1. Ceafa: De la git pina la coasta a 4-a. In aceasta zona se afla carnea cea mai gustoasa pentru friptura, carnea fara os pentru stufat, carnea entru tocatura si cotletele. Metoda de gatire la foc mic merge cel mai bine.

2. Coaste: Zona coastelor se afla exacvt sub ceafa, in partea din spate a animalului. Se intinde intre coasta a 5-a si a 12-a. Carnea din aceasta zona are un gust slab si o textura frageda si este ideala pentru a fi marinata. 

3. Spatele: Portiunea de pe ambele parti ale coloanei vertebrale, de la ultima coasta pina la picior. Muschiul din aceasta zona este sub forma de T si e foarte fraged si cu gust aproape dulce.

4. Picioarele: De la coapse pina la copite. Carnea este excelenta pentru kebab.

5. Pulpa din fata si pieptul: Pulpa din fata este cea mai slaba portiune a mielului si trebuie sa fie preparate prin metoda de gatire la foc mic. Pieptul contine adesea oase si se pregateste rulat si umplut, la o caldura care asigura umezirea carnii cu propriile sucuri

Timpi aproximativi de gatire:

2,5 cm grosime - in singe: 6-8 minute. Copt mediu: 10-12 minute

3,8 cm grosime- in singe: 10-12 minute. Copt mediu: 14-18 minute

5 cm grosime - in singe: 14-20 minute. Copt mediu: 20-25 minute

Pentru a pregati o friptura, prajiti la temperatura ridicata, apoi micsorati si gatiti prin metoda la foc mic.

Nivelul de coacere  / Temperatura:

In singe                54 - 57 C

Partial in singe   57 - 60 C

Copt partial          60 - 63 C

Copt mediu          65 - 68 C

Bine copt              68 - 71 C

Amintiti-va ca aceasta carne nu are prea multa grasime. Dupa ce o luati de pe foc infasurati-o intr-o folie de aluminiu timp de 10 minute!

Comentarii (1)

Lau

18.04.2011, 10:29

interesant

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59