Chipsuri din fructe facute acasa - o gustare fara conservanti

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 2 Noi 2011, 21:50

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Fructele uscate sunt bogate in fibre, vitamine si carbohidrati complecsi, ele reprezinta o gustare energizanta. Ele pot fi lasate sa se usuce pur si simplu sau puse intr-un cuptor pentru a le rumeni.

Ingrediente:

- 2 litri si 100 grame de apa

- o lingurita de suc de lamaie

 - pere si mere copate

 Preaparare:

 1. Pune apa intr-un bol si adauga sucul de lamaie. Apoi scoate cotorul fructelor.

 2. Taie fructele felii care vor avea cate o gaura la mijloc. Pune-le imediat in apa pentru a preveni oxidarea lor.

 3. Pentru a le usca la aer, ele pot fi puse pe o franghie si tinute in fata semineului pana cand se usuca. Pentru a le face la cuptor, ele se pun pe o foaie de copt, intr-un singur strat si se pun in cuptorul dinainte incins la 40 de grade.

 Se tin pentru o ora. Se creste apoi temperatura la 60 de grade si apoi se lasa intre 3 si 6 ore pana cand sunt gata. Lasa usa cuptorului usor deschisa pentru a preveni condensarea.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (12)

05.11.2011, 00:59

06.11.2011, 23:32

eu am un aparat de confiat dar nu pot sa spun ca l-am folosit foarte mult cred ca o data sau de 2 ori ,nu mi-a placut cum le-a scos ,cei drept il am din austria si nu prea pricep cum se foloseste ,greu nu este dar parerea mea ca sa se confieze asa cum trebuie mi se pare timpul cam lung de uscare

14.11.2011, 14:41

Eu mi-am luat din comert chips-uri din banane si din ananas. Au fost bune, ba chiar am incercat sa le combin cu Lay's rumeniti la cuptor si au facut un mix bun

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]