Ciresica si beneficiile ei

Postat de Beea in Fructe pe 2 Iun 2011, 13:40

Cireasa are o puternica actiune detoxifianta si depurativa, fiind foarte bogata in potasiu. Continutul bogat in provitamina A ajuta la intretinerea tesuturilor si la marirea acuitatii vizuale.

Ciresele stimuleaza organismul si au o actiune favorabila asupra imunitatii naturale, avand si o functie de reglare a aparatului digestiv.

Cura de cirese este recomandata hepaticilor, carora le regleaza functinarea ficatului, persoanelor demineralizate, celor cu afectiuni biliare, celor cu stari avansate de oboseala, anemicilor, copiilor cu deficiente de crestere sau cu afectiuni nervoase, intrucat acest fruct remarcabil are efecte sedative.

Cura de cirese se face timp de trei zile, perioada in care se mananca doar cirese. Cantitatea de cirese este cuprinsa intre 2 si 3 kg pe zi, fiind consumate in diferite portii(nu toate de-o data), si se recomanda ca intre aceste portii sa fie consumata apa minerala.Cura trebuie tinuta, bineinteles, cu prudenta, marind progresiv cantitatea, pentru a nu risca anumite tulburari digestive.

Dupa cum se stie, cozile de cirese au proprietati medicinale recomandate in bolile cailor urinare. Pe langa calitatile lor antiinflamatorii, sunt renumite pentru favorizarea diurezei.

Pentru persoanele cu tenul uscat si obosit, o mana de cirese poate face minuni: acestea se curata de samburi si se dau prin mixer; pasta obtinuta se aplica pe fata si trebuia lasata sa actioneze 20 de minute, timp in care va puteti relaxa stand intinsi la orizontala. Se clateste cu apa minerala sau necalcaroasa.

Profitati la maxim de toate efectele benefice ale ciresici;)

Comentarii (3)

03.06.2011, 21:05

..sa mananc 2-3 kg de cirese pe zi chiar nu pot oricat mi-ar placea

Lau

05.06.2011, 15:43

interesant,dar mi se pare mult 2-3 kg pe zi si la pretul care il au,nu prea cred

13.06.2011, 16:43

interesante informatii,dar chiar nu stiu cine poate tine o astfel de cura fara probleme

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21