Coacazele:un fruct cu proprietati miraculoase

Postat de Alina26 in Fructe pe 25 Iun 2013, 15:09

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza
Coacazele:un fruct cu proprietati miraculoase

Fructe mici şi parfumate, roşii sau negre, cu gust acrişor, coacăzele au calităţi terapeutice minunate.

În medicina popoarelor nordice şi baltice, coacăzele magice vindecă o multitudine de boli, fiind sănătoase ca sângele de urs. Coacăzele dezintoxică organismul, reglează activităţile hormonale, elimină anemia, stimulează creşterea, întăresc oasele, ajută la regenerarea organismului, prelungesc viaţa şi previn cancerul.

Consumul de coacăze reglează tranzitul intestinal lent, acţionând împotriva digestiei leneşe, previne dischinezia biliară şi migrenele, tratează hepatita cronică, congestia hepatică, ciroza hepatică iniţială, dischinezia biliară şi tulburările asociate, scurtează convalescenţa, combate tendinţa de îngrăşare şi obezitatea, tratează gastrita şi astenia şi inhibă secreţia gastrică.

Sucul de coacăze cu miere este elixir de sănătate pentru gât şi căile respiratorii superioare, fiind un extraordinar mijloc de protecţie împotriva guturaiurilor, a bronşitelor şi a puseelor reumatice, dar eficient şi pentru oboseală cronică, suprasolicitare intelectuală, ameţeală, somnolenţă, incapacitate de concentrare, gută, reumatism, bronşită, pneumonie şi tuberculoză pulmonară.

Pudra din coacăze uscate are efect vitaminizant extraordinar şi tratează tulburările de circulaţie, hepatita virală, gripa, infecţii recidivante, anemia, tulburări de creştere, tulburări glandulare la pubertate, afte, boli ale gingiei, răguşeală, faringită, amigdalită, tuse şi înţepături de insecte.

Proaspete, congelate sau uscate, coacăzele se folosesc cu succes la dulceaţă, prăjituri şi îngheţată.

Fructe proaspete - consumate ca atare sau ca suc. Se recomanda zilnic 100- 200 g coacaze negre crude sau se bea 1 pahar de suc- stimuleaza formarea tesuturilor si a oaselor in perioada de crestere a copiilor. In afara sezonului fructelo,r se pot lua inainte de fiecare masa ½ lingurita pulbere de coacaze negre si ½ lingurita de pulbere de macese / zi.

Suc - se paseaza cu blenderul sau masina de tocat 1 kg de fructe proaspete . Se consuma intreaga cantitate intr-o zi.

Infuzie din frunze uscate - peste 1 lingurita de frunze uscate zdrobite se toarna 1 cana apa clocotita; se lasa 10- 15 min la infuzat; se strecoara si se indulceste dupa gust. Se bea 1 pahar dimineata pe nemancate si unul seara, inainte de culcare. Este un bun diuretic.

Infuzie din fructe uscate - 1-2 lingurite la 1 cana cu apa clocotita; se beau 2-3 cani / zi.

Ceai - se face un amestec din 100 g frunze de coacaz, 50 g frunze de frasin si 50 g frunze de ulm; din aceasta se face o infuzie cu 1 lingura de amestec la 1 ceasca de apa clocotita. Se beau 2 cesti / zi in caz de reumatism.

Comentarii (3)

25.06.2013, 15:30

excelente si ca si gust si ca si proprietati

25.06.2013, 16:19

06.09.2013, 10:52

Tot ce este daruit de Dumnezeu si Mama Natura este sanatate curata

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!