Colesterolul

Postat de Adriana G in Bucataras eFeminin pe 12 Iul 2012, 12:06

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza
Colesterolul

Statisticile recente arată că peste o treime dintre români, chiar şi tineri cu vârsta sub 30 de ani, au probleme cu colesterolul mărit. Şi cum de la alimentaţie porneşte tot, să vedem ce alimente cresc colesterolul şi care reuşesc să-i stabilizeze nivelul.

Din informaţiile primite de la unii specialişti în domeniu, cărţile de sănătate citite şi alte documentări poti afla în mare, ce alimente pot să-ţi crească colesterolul şi care sunt cele mai indicate spre consum atunci când o persoană are hipercolesterolemie.

Lista cu alimentele pe care trebuie să le eviţi

1. Laptele integral

2. Branza grasă (inclusiv caşcaval, brânza topită)

3. Untul

4. Smântâna

5. Cremele: de brânză, de unt

6. Mezelurile

7. Carnea grasă şi organele

8. Popcornul

9. Dressing-urile pentru salate

10. Frişca

11. Chipsurile

12. Dulciurile din comerţ

13. Produsele de patiserie

14. Alimentele prăjite

15. Ouăle, în cantităţi exagerate (nu mai multe de 2 pe săptămână).

Aşadar, alege lactatele şi cărnurile cu mai puţină grăsime, produsele făinoase (paste, pâine) preparate cu făină integrală, orezul brun, ouăle fierte moi (nu prăjite) şi mâncărurile preparate cu cât mai simplu, fără multă grăsime, fără prăjeli şi arome artificiale gen vegeta, cuburi cu gust fel de fel. Dacă vrei să dai savoare mâncării alege verdeţurile aromate în funcţie de gusturi.

Soluţii care scad colesterolul

- Ovăzul (poţi să faci terci din fulgi de ovăz, de preferat cu apă sau lapte vegetal şi aromat cu mere şi scorţişoară)

- Migdalele crude

- Nucile crude

- Seminţele de dovleac crude

- Fisticul crud

- Alunele de pădure crude

- Seminţele de floarea soarelui crude

- Capsulele cu omega-3

- Ceaiul/tinctura de anghinare

- Peştele gras: anşoa, sardine, somon, hering, macrou care sunt bogaţi în acizi graşi omega-3

- Seminţele de in pe care le poţi adăuga măcinate sau întregi în salate, iaurt, supe, mâncăruri

- Uleiul de măsline extravirgin

- Merele

- Smochine, prunele uscate şi stafidele

- Avocado

- Fasole, linte, năut, mazăre, quinoa, amarant, hrişcă

- Legumele cu frunze verzi

- Bananele

- Ciocolata neagră cu peste 70% cacao, dar în cantităţi moderate.

Comentarii (8)

07.12.2012, 21:35

ionela2682, ma bucur ca va este de folos si multa sanatate lui mami a ta!

12.12.2012, 14:17

eu persoanal am vb cu un doctor care este foarte bun din punctul meu de vedere si mi-a povestit cate ceva despre colesterol ,adica ceva concret ceva ce este negru pe alb,
si anumeupa ani 90 din cate imi aduca aminte cica in cartile de medicina vechi scrie ca acest colesterol era ca valoare maxima 300 ,deci daca aveai mai mult de 300 atunci inseamna ca e ceva de analizat ,dar pentru ca nu stiu ce faramcie sau fabrica de medicamente a dat faliment ,ma refer la o fabrica mondiala ,au inbolanavit oameni din pix sa spunem asa ,daca cineva is aduce aminte daca pe vremea bunicilor se stia ceva despre colesterol

13.12.2012, 11:55

jolygina, asta am auzit si eu si cred ca este adevarat.....! Cat despre farmacii si tot acest mecanism iar cred ca este o mare afacere care ne este dusman noua....! Cat despre bunicii nostrii ....asa este nu existau atat de multi bolnavi si se mai tratau si naturist nu se umflau imediat cu un pumn de medicamente!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!