CONDIMENTE CALDE PENTRU ZILE RECI

Postat de mary_29 in Condimente pe 12 Sep 2012, 16:11

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Parfumate si aromate,sarate,iuti,dulci sau amare,condimentele sunt de nelipsit din viata noastra,aducand mereu acel ceva in plus care face diferenta dintre o mancare si alta,intre o zona culinara si alta a lumii.
Pe vremuri,unele condimente se plateau cu aceeasi greutate in aur,fiind aduse cu mari sacrificii cu caravanele care faceau luni si ani pana la destinatie,astazi ele se gasesc in cea mai obisnuita pravalie de la coltul strazii.

GHIMBIRUL


A fost cunoscut si intrebuintat inca din antichitate,atat ca aliment cat si ca leac pentru tratarea multor afectiuni.Gustul iute,asemanator piperului,il fac un condiment pretuit mult in zilelereci,pentru ca,asa cum spun terapeutii medicinii ayurvedice,ghimbirul stimuleaza focul interior,care arde mai bine astfel toxineledin organism.

Virtutile tamaduitoare ale ghimbirului au fost cunoscute inca din vechime.Regele Henri al VIII-lea il folosea des pentru usurarea digestiei si calmarea durerilor de stomac.Astazi se mai stie ca ghimbirul imbunatateste circulatia sanguina,amelioreaza flatulenta si indigestiile,inlatura starile de greata.Siropul de ghimbir este o adevarata minune in starile de rau provocare da gripe si  raceli,in tusea rebela si in starile febrile.

Ghimbirul este revigorant,combate starile de oboseala,activeaza circulatia sanguina periferica,prevenind afectiunile cardiovasculare si eliminand simptomele de maini si picioare reci.

 

Comentarii (2)

12.09.2012, 16:45

daca e preluat de undeva,te rog mult scrie sursa

12.09.2012, 19:21

e de pe internet.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!