Cosercuta cu bunatati

Postat de diaconta in Cu de toate pe 27 Mar 2011, 22:07

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

    De cand ma stiu am respectat obiceiul acesta din ziua de Paste.Musafirilor veniti din alta zona a tarii le-a placut foarte mult.In ziua de Paste,ne trezim dis de dimineata,pregatim cosercuta minunata,imbracam vesminte noi si frumoase si mergem cu totii la Biserica.

    Am sa va spun ce punem in cosercuta,dar veti vedea asta si in pozele atasate.Vedetele indiscutabile sunt pascuta cu branza dulce si drobul de miel.Dar ele sunt acompaniate negresit de ouale vopsite dupa un obicei traditional din zona Ardealului(cu frunze si in coji de ceapa),o sticla de vin din cel bun,sare,cozonacul pufos,jambon,carnati,rulade de tot felul,ceapa verde si ridichi....si tot ceea ce mai vrem sa punem pe masa.

    Dupa Slujba,bucatele vor fi sfintite  si astfel ne vom aseza tihniti la traditionala masa de Paste in familie.Intotdeauna parca suntem mai veseli si mai multumiti cand stam la masa si ne bucuram unii de prezenta celorlalti,sa recuperam timpul trecut cand am fost prea departe sau prea ocupati ca sa ne vedem.

Comentarii (38)

31.03.2013, 19:41

Frumos, cald, ziditor.

31.03.2013, 19:43

Asa este Padre

31.03.2013, 20:10

Nu stiam de obiceiul asta, asa se vopsesc ouale la noi, in coji de ceapa si frunze...

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21