Cramele Halewood ne prezinta Reteta zilei si multe lucruri interesante!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 3 Noi 2013, 22:40

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Dragilor, impreuna cu prietenii de la Cramele Halewood vom sta la un pahar de vin bun si de povesti frumoase in urmatoarea perioada. Probabil ati remarcat ca fiecare reteta a zilei este prezentata alaturi de un vin bun, care i se potriveste de minune. Pentru ca este bine sa invatam sa asociem mincarea pregatita cu drag de fiecare dintre noi cu un fel de vin care sa puna in valoare aromele.

Stiati ca ...

Expresia “Beau in sanatatea ta” vine din Grecia antica, unde gazda gusta vinul pentru a nu fi otravit?

Ne vom plimba prin podgoriile Halewood din Dealul Mare, prin viile de pe podisul Transilvaniei si vom cobori in zona Murfatlar, cu o oprire prin Azuga, la cramele Rhein, unde ne vom intilni cu un vin spumant romanesc cu nimic mai prejos decit sampania frantuzeasca. De fapt, ceea ce se produce la in beciurile de la Azuga este o sampanie veritabila, doar ca frantzuzii au inregistrat marca bauturii pe care calugarul Don Perignon o inventa in preajma anului 1700 si nimeni nu o mai poate folosi!

Stiati ca ...

In 1743, Claude Moet a transformat abatia benedictina Hautvillers din regiunea Champagne (locul unde Don Perignon produsese prima sampanie) in vinarie, iar in 1804 i-a dedicat lui Napoleon un cupaj denumit Brut Imperial, denumire ce se pastreaza si azi pe multe sticle?

Ramineti alaturi de noi si de prietenii de la Halewood, vom reveni cit de curind cu rinduri foarte interesante!


Comentarii (5)

03.11.2013, 23:02

Mi-ai facut pofta de un pahar de vin bun!

04.11.2013, 00:16

04.11.2013, 08:54

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04