Cramele Halewood ne prezinta Reteta zilei si multe lucruri interesante!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 3 Noi 2013, 22:40

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Dragilor, impreuna cu prietenii de la Cramele Halewood vom sta la un pahar de vin bun si de povesti frumoase in urmatoarea perioada. Probabil ati remarcat ca fiecare reteta a zilei este prezentata alaturi de un vin bun, care i se potriveste de minune. Pentru ca este bine sa invatam sa asociem mincarea pregatita cu drag de fiecare dintre noi cu un fel de vin care sa puna in valoare aromele.

Stiati ca ...

Expresia “Beau in sanatatea ta” vine din Grecia antica, unde gazda gusta vinul pentru a nu fi otravit?

Ne vom plimba prin podgoriile Halewood din Dealul Mare, prin viile de pe podisul Transilvaniei si vom cobori in zona Murfatlar, cu o oprire prin Azuga, la cramele Rhein, unde ne vom intilni cu un vin spumant romanesc cu nimic mai prejos decit sampania frantuzeasca. De fapt, ceea ce se produce la in beciurile de la Azuga este o sampanie veritabila, doar ca frantzuzii au inregistrat marca bauturii pe care calugarul Don Perignon o inventa in preajma anului 1700 si nimeni nu o mai poate folosi!

Stiati ca ...

In 1743, Claude Moet a transformat abatia benedictina Hautvillers din regiunea Champagne (locul unde Don Perignon produsese prima sampanie) in vinarie, iar in 1804 i-a dedicat lui Napoleon un cupaj denumit Brut Imperial, denumire ce se pastreaza si azi pe multe sticle?

Ramineti alaturi de noi si de prietenii de la Halewood, vom reveni cit de curind cu rinduri foarte interesante!


Comentarii (5)

03.11.2013, 23:02

Mi-ai facut pofta de un pahar de vin bun!

04.11.2013, 00:16

04.11.2013, 08:54

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!