Crevetii, o sursa importanta de omega 3

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 8 Feb 2012, 21:44

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Crevetii, o sursa importanta de omega 3

Omega 3 pentru o inima sanatoasa

Crevetii sunt nu numai deliciosi, dar si sanatosi. Constituie un cocktail de minerale si vitamine care revitalizeaza organismul uman. Dincolo de placerea de a simti pe papilele gustative creveti fragezi, care fac simturile sa explodeze de placere, acestia sunt o sursa importanta de omega 3, acizi grasi nesaturati-adica grasimi sanatoase. Acestea nu pot fi produse de organismul uman, motiv pentru care trebuie asimilate din alimentatie.

Marele beneficiu al consumului de omega 3 il constituie riscul diminuat de a contacta boli de inima. In plus, crevetii reduc nivelul de colesterol nociv din organism, militand astfel pentru sanatatea inimii si a sistemului circulator, pentru un nivel ridicat de colesterol insemna un risc crescut de a dezvolta boli de inima-ateroscleroza etc

Ajuta in pierderea in greutate

113 grame de creveti fierti contin: 135 de kcal; 1,9 grame grasimi; 1,7 grame carbohidrati;, 25,7 grame de proteine, 0 grame fibre si un index glicemic scazut. Bogati in proteine, dar cu un index glicemic scazut, crevetii asigura nu numai un meniu reusit, dar si satios, intrucat proteinele reusesc sa instaleze senzatia de satietate, iar indexul glicemic mic indica absorbtia lenta, adica tin de foame.In plus, grasimile sanatoase din creveti ajuta la absorbtia depozitelor de grasimi din organism, ajutand in remodelarea corporala dorita de cei mai multi dintre noi.

Serviti ca si aperitiv, sau ca fel principal, cu o salata de legume, dar fara a uita de numarul de calorii, crevetii pot deveni foarte usor un aliment de baza din dieta de slabire.

Lupta impotriva cancerului

Seleniul, un mineral important in stimularea sistemului imunitar si repararea ADN-ului de celulele canceroase, se gaseste in creveti, intr-un procent insemnat. Astfel incat, consumand periodic creveti, alegeti sa mentineti ridicat scutul organismul de respingere a factorilor nocivi ce declanseaza cancerul. Pe langa seleniu, crevetii sunt recomandati si pentru vitamina D, o alta vitamina pe care organismul uman nu o poate produce, vitamina B12 si fier.

Cum alegem crevetii

Crevetii care se gasesc in marile centre comerciale sunt fie de crescatorie, fie salbatici. Crevetii mai micuti provin din apele reci si sunt mai fragezi. In schimb, cei mari provin din apele caldute. Crevetii pot fi prefierti, proaspeti sau congelati. Evident, cei proaspeti ocupand locul 1 la standardul de calitate.

De retinut ca daca luati creveti congelati trebuie sa ii decongelati cu ceva timp in prealabil. Ca cei prefierti nu necesita gatire excesiva.

Cum se depoziteaza

Crevetii congelati se pot pastra asa pana ce ii gatiti, acestia pot fi pastrati cateva luni In schimb, cei proaspeti pot fi pastrati intr-o cutie cu apa rece si gheata, in congelator. Consumati-i in decurs de 24 de ore.

Crevetii ii puteti gati, in special cei prefierti, foarte putin in tigaie, in ulei de masline. Nu ii tineti decat cateva minute. Si pentru a completa paleta de arome, asortati alaturi si salata verde cu dressing din ulei de masline si otet balsamic.

Crevetii ii mai puteti gati sub forma de supa. In paste. Ca si cocktail de fructe de mare, alaturi de alte specalitati de acest gen pentru musafirii cu pretentii.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20