Crevetii, o sursa importanta de omega 3

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 8 Feb 2012, 21:44

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Crevetii, o sursa importanta de omega 3

Omega 3 pentru o inima sanatoasa

Crevetii sunt nu numai deliciosi, dar si sanatosi. Constituie un cocktail de minerale si vitamine care revitalizeaza organismul uman. Dincolo de placerea de a simti pe papilele gustative creveti fragezi, care fac simturile sa explodeze de placere, acestia sunt o sursa importanta de omega 3, acizi grasi nesaturati-adica grasimi sanatoase. Acestea nu pot fi produse de organismul uman, motiv pentru care trebuie asimilate din alimentatie.

Marele beneficiu al consumului de omega 3 il constituie riscul diminuat de a contacta boli de inima. In plus, crevetii reduc nivelul de colesterol nociv din organism, militand astfel pentru sanatatea inimii si a sistemului circulator, pentru un nivel ridicat de colesterol insemna un risc crescut de a dezvolta boli de inima-ateroscleroza etc

Ajuta in pierderea in greutate

113 grame de creveti fierti contin: 135 de kcal; 1,9 grame grasimi; 1,7 grame carbohidrati;, 25,7 grame de proteine, 0 grame fibre si un index glicemic scazut. Bogati in proteine, dar cu un index glicemic scazut, crevetii asigura nu numai un meniu reusit, dar si satios, intrucat proteinele reusesc sa instaleze senzatia de satietate, iar indexul glicemic mic indica absorbtia lenta, adica tin de foame.In plus, grasimile sanatoase din creveti ajuta la absorbtia depozitelor de grasimi din organism, ajutand in remodelarea corporala dorita de cei mai multi dintre noi.

Serviti ca si aperitiv, sau ca fel principal, cu o salata de legume, dar fara a uita de numarul de calorii, crevetii pot deveni foarte usor un aliment de baza din dieta de slabire.

Lupta impotriva cancerului

Seleniul, un mineral important in stimularea sistemului imunitar si repararea ADN-ului de celulele canceroase, se gaseste in creveti, intr-un procent insemnat. Astfel incat, consumand periodic creveti, alegeti sa mentineti ridicat scutul organismul de respingere a factorilor nocivi ce declanseaza cancerul. Pe langa seleniu, crevetii sunt recomandati si pentru vitamina D, o alta vitamina pe care organismul uman nu o poate produce, vitamina B12 si fier.

Cum alegem crevetii

Crevetii care se gasesc in marile centre comerciale sunt fie de crescatorie, fie salbatici. Crevetii mai micuti provin din apele reci si sunt mai fragezi. In schimb, cei mari provin din apele caldute. Crevetii pot fi prefierti, proaspeti sau congelati. Evident, cei proaspeti ocupand locul 1 la standardul de calitate.

De retinut ca daca luati creveti congelati trebuie sa ii decongelati cu ceva timp in prealabil. Ca cei prefierti nu necesita gatire excesiva.

Cum se depoziteaza

Crevetii congelati se pot pastra asa pana ce ii gatiti, acestia pot fi pastrati cateva luni In schimb, cei proaspeti pot fi pastrati intr-o cutie cu apa rece si gheata, in congelator. Consumati-i in decurs de 24 de ore.

Crevetii ii puteti gati, in special cei prefierti, foarte putin in tigaie, in ulei de masline. Nu ii tineti decat cateva minute. Si pentru a completa paleta de arome, asortati alaturi si salata verde cu dressing din ulei de masline si otet balsamic.

Crevetii ii mai puteti gati sub forma de supa. In paste. Ca si cocktail de fructe de mare, alaturi de alte specalitati de acest gen pentru musafirii cu pretentii.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!