Croaziera cu cina la lumina lumanarilor pe raul Amsteel-Amsterdam

Postat de Mihaela11_jo in Bucataras hai hui pe 10 Iul 2011, 18:30

Am petrecut cateva zile de vacanta la Amsterdam si una dintre cele mai frumoase si romantice momente a fost o cina la lumina lumanarilor "Amsterdam Candlelight Dinner Cruise"

Una dintre cele mai fascinante capitale ale Europei –Amsterdamul-  ofera ca obiectiv turistic o croaziera cu cina (“ la lumina lumanarilor”) pe canalele sale pitoresti.

Lumanarile se aprind abia spre sfarsitul croazierei, deoarece ziua in Amsterdam este foarte lunga si soarele apune dupa ora 22.

Un labirint de canale printre cladiri vechi si superbe deschid incet-incet pofta de mancare.

Apoi se iese la mare si imaginea portului e impresionanta: o acuarela de apus de soare.

Dupa apusul soarelui , luminile se aprind si insotit de pescarusi intri in atmosfera adevarata a Amsterdamului: canale luminate feeric perfecte pentru o seara romantica.

Masa era aranjata elegant cu 2 margarete albe si bineinteles meniul nu lipsea din decor.

Menu Dinner cruise Holland International

“Amuse-bouche”

Specialitatea “Chef”-ului: branza cremoasa de capra cu sos de portocale si presarata cu fulgi de migdale

“First course”-Felul intai

Crevete “King” sotate cu salata de avocado, pepene rosu si maioneza cu coriandru. Sau, pentru vegetarieni: Salata frantuzeasca de branza de capra ,avocado,pepene rosu si maioneza cu coriandru

“Entremets”-Supa

Duo de  supe de vara: gazpacho de  rosii si supa de castraveti

“Main  course”- Felul principal

Carne: Gratar de curcan cu sos de tarhon verde,ghirlanda de piureu de cartofi si legume de sezon

Sau

Peste: Salmon la gratar asezonat cu ierburi servit cu  sos de vin alb, ghirlanda de  piureu de cartofi si legume de sezon

Sau

Pentru vegetarieni

Orez alb  tailandez cu curry,vinete,dovlecei

La alegere: apa minerala, sucuri de fructe, vinuri, bere Heineken

Desert

Crema caramel in combinatie cu jeleu de vanilie si cardamom

Sos de capsuni cu “hangop”-iaurt cremos specific olandez

 La Final: Cafea sau ceai

 “Amuse-bouche” ( sau “amuse-gueule”) este un”hors d’oeuvre” diferit de aperitive din 3 considerente: este dimensionat doar pentru una sau doua  imbucaturi,nu se comanda ci se serveste ca o curtoazie a “chef”-ului bucatar si la alegerea lui si este acelasi pentru toti oaspetii.

Scopul sau este de a familiariza oaspetii cu priceperea “chef”-ului bucatar in materie de gust si decoratie si este servit gratuit.

“Amuse –gueule” nu se foloseste in restaurantele mai stilate fiind socotit un termen nepoliticos.

S-a introdus in timpul miscarii cunoscute sub numele de “Nouvelle Cuisine” si ofera un plus de arome.

“Chef”-ul Jean-Georges Vongerichten a simplificat definitia :”Amuse-bouche is cel mai bun mijloc pentru un “chef” sa-si exprime marile idei in mici imbucaturi”.

 

Comentarii (33)

14.07.2011, 07:48

Multumesc mult Carmen
Am avut o vacanta speciala si Amsterdamul e un oras incredibil; inca nu am avut timp sa scriu si despre piata plutitoare de flori( intre timp mi-am mutat si cabinetul la o noua locatie)

Nimic nu iti linisteste sufletul mai mult decat florile
Urmeaza si povestea
O zi buna iti doresc

14.07.2011, 16:22

Uimitor si important este ca te-ai simtit foarte bine

15.07.2011, 13:39

Criss

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!