Cum alegem vinurile la mancaruri

Postat de ela in Tipsuri pe 13 Apr 2012, 00:31

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

LA PREPARATELE CULINARE PE BAZA DE CARNE,alegerea vinurilor se face tinand seama,in primul rand de culoarea carnii.

Carnea de manzat si de vita adulta,carnea de oaie sau de capra si vanatul sunt cunoscute generic sub denumirea de carne rosie.

Carnea alba poate fi de peste,vitel,porc,miel,pasare(pui,gaina) sau iepure de casa.

Alti factori de care trebuie sa tinem seama la alegerea vinului sunt gradul de impanare cu grasime,procedeele tehnice de preparare si garniturile cu care se serveste preparatul respectiv.

Astfel,la PREPARATELE DIN CARNE ALBA gatite prin inabusire,fierbere sau sotare(calire in unt) se recomanda vinur0ile albe,seci si demi-seci.Daca aceleasi preparate sunt gatite prin prajire(frigere) se vor consuma impreuna cu vinuri rosii,tinere.Puiul la frigare face insa exceptie,fiind servit cu vin alb,sec.

LA PREPARATELE DIN CARNE ROSIE se consuma,in general,vin rosu,sec si demi-sec.

VANATUL va fi mai gustos servit cu vin rose,vechi,sau vin rosu tanar(pentru vanatul cu pene) si vin rosu tare(pentru vanatul ca par).

La BRANZETURI se recomanda vinul rose sau rosu,usor.

CIUPERCILE  pot fi servite cu vinuri rosii sau albe,in functie de modul de preparare.Ciupercile umplute sau preparate ca garnitura pentru fripturi se servesc impreuna cu vinuri albe,seci si demi-seci.Daca sunt gatite cu sosuri,se servesc cu vinuri rose sau rosii.

La PESTE se recomanda vinuri albe,seci si acide.

DESERTURILE pe baza de inghetata se consuma cu ape minerale si bauturi racoritoare.Produsele de patiserie(placinte sau pateuri) pot fi consumate cu vin rose,insa este de preferata berea.La deserturi cu creme si glazuri se serveste,de obicei,un vin de desert,alb,demi-sec.

TEMPERATURA LA CARE SUNT SERVITE VINURILE si,in general,toate bauturile,este foarte importanta.Diferenta de 2-3grade poate accentua sau diminua calitatile felurilor de mancare.

Vinurile,albe,seci si demi-seci se servesc la temperaturi de 6-10grade celsius,iar cele dulci la 4-8 grade.

Vinurile rosii trebuie servite la 15-18grade celsius,iar sampania la 5-8grade.

La un meniu se servesc maximum doua sorturi de vin(in afara vinului de desert):alb si rosu sau alb si rose.

Comentarii (11)

13.04.2012, 08:39

Asa este sanatos boss!

ela

ela
13.04.2012, 11:16

de 3ori pe zi,Gusti?? e prea mult pentru mine

16.04.2012, 20:11

Bucataras
13.04.2012, 07:01

eu maninc 3 mese pe zi cu 2 gustari fructe ... asa slabesc
Tulaaaaaai Gusti,toata ziua te concentrezi doar la mancare
Ela eu nu prea beau vin,dar e bine de stiut pentru musafiri

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!