Cum pastrezi prospetimea florilor din vaza

Postat de Bucataras in Bucataras eFeminin pe 16 Oct 2011, 18:00

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

 Daca iti place sa ai mereu in casa flori proaspete, probabil te intrebi ce poti face pentru a le prelungi durata de viata si de a te bucura de ele cat mai mult timp. Nu e nevoie de ceva complicat, ci de cateva trucuri pe care sa le pui in practica.

 In primul rand, inainte sa pui florile in vaza, trebuie sa le tai coditele. Tine-le intr-un vas in apa si fa o taietura pe diagonal cu un cutit ascutit. Nu folosi foarfecele pentru ca le poti strivi si florile nu vor putea trage toata apa de care au nevoie. Inlatura toate frunzele si spinii care vor fi in apa din vaza, pentru ca vor devin sursa de bacterii pentru plante.

 Apoi pregateste apa. Cele mai multe flori o prefera la temperatura camerei, desi lalele, irisii si narcisele supravietuiesc cel mai bine in apa rece ca gheata. O substanta conservanta de la florarie poate de asemenea sa ajute, insa poti sa faci si una in casa amestecand suc de lamaie cu putina solutie de inalbire, sau o lingurita de zahar si solutia mentionata.

Cu toate acestea, astfel de amestecuri nu ofera nutrientii necesari unei flori, iar cele cumparate ar putea fi mai sigure.
De indata ce ai pus buchetul in vaza, tine-l ferit de lumina directa a soarelui si pune-l intr-un loc racoros.Indeparteaza florile care incep sa se vestejeasca inainte ca ele sa contamineze intregul buchet. Schimba apa la fiecare doua-trei zile, daca nu chiar zilnic. Asigura-te ca adaugi de fiecare data solutii de conservare si ca tai din tulpina pentru a le permite florilor sa absoarba mai multa apa.

 Nu amesteca narcisele cu alte flori pentru ca emit in apa o substanta toxica pentru alte plante. Urmand aceste instructiuni vei avea parte de flori proaspete pana la 10 zile pentru majoritatea dintre ele, garofitele putand rezista si 21 de zile.

Sursa: www.euforia.TV * partener bucataras.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]