Cum sa treci cu bine peste festinul culinar de Craciun

Postat de Adinuta in Craciun pe 2 Noi 2011, 20:51

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza
Cum sa treci cu bine peste festinul culinar de Craciun

Sigur ca Sarbatorile de Craciun sunt un prilej minunat de a savura bucate asteptate atata timp si pregatite cu drag. Insa daca vrei sa nu te sperii la inceput de ianuarie, cand te vei sui pe cantar sau cand vei vedea cum s-a modificat trupul tau, e bine sa tii cont de mai multe sfaturi care te vor ajuta sa nu capeti legitimatie de acces in "Orasul Grasilor".

1. Cum ocolesti pofta de mancare

Ti-e pofta de ceea ce vezi pe mese, dar inca nu e ora mesei, salivezi atunci cand pregatesti un fel special? Nu te infige sa-ti faci repede un sandvis, ci mananca migdale sau alune. Iti vei potoli foamea, dar si pofta.

2. Ce carne sa mananci

Daca nu te dezlipesti de traditionalul porc, alege bucati fara grasime, adica muschi sau file de porc. Insa e recomandat sa alegi anul acesta carnea de curcan sau de pui, si in speciale pieptul celor doua pasari.

3. Ce paine sa alegi si cum sa o consumi.

Alege mereu painea neagra, integrala, in defavoarea celei alb. Evita sa o folosesti atunci cand consumi carne sau cartofi. Lasa biscuitii sau chiflele. Macar in perioada asta evita sa consumi paine cu unt dimineata.

4. Ce faci cu sosurile?

Da, carnea ta de la cuptor se scalda in sos. Gustos, stim. Insa nu-ti scufunda bucata de carne din farfurie intr-un lac artifical de sos, ci pune cu lingura, de vreo doua ori maximum, peste bucata de carne din fata ta.

5. Cartofii - da sau nu?

Un dusman de baza al slabitului, cartoful iti poate oferi acces la sanatate daca...este dulce. Daca ai de unde sa iei cartofi dulci, cu miez portocaliu, alege-i in defavoarea celor albi. Sunt mult mai sanatosi iar nivelul de carbohidrati este mai scazut.

6. Desertul.

Sigur ca cele mai indicate sunt deserturile pe baza de fructe proaspete, poate in combinatie ci branza dulce. Daca insa alegi sa faci o placinta savuroasa, alege dovleacul pentru acest lucru. Si poti servi si o felie de cozonac.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (3)

Lau

Lau
02.11.2011, 22:18

greu cu kg in plus dupa aia

03.11.2011, 09:11

bune sfaturi dar greu de urmat

03.11.2011, 14:35

bine de retinut!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola