Cum se taie o ceapa a la Gordon Ramsay

Postat de mitinita in Tehnici pe 15 Ian 2012 | 6895 vizualizari

Comentarii (10)

15.01.2012, 15:51

Da, e corect. E de baza sa nu tai de tot la inceput fundurile cepei, fiindca acestea "tin" ceapa curatata. Plus - cum tii cutitul e iar de baza, la taiat de ceapa si lamai sunt cele mai frecvente accidente .

15.01.2012, 15:58

cristi,am inceput sa exersez. La cuburi am inceput sa ma descurc mai bine,dar la inceput nu erau deloc la fel Folosesc numai chef's knife la taiat sau se poate si altul? Pe asta il simt cel mai "natural" in mana

15.01.2012, 16:02

pai e simplu: foloseste cutitul care te face sa te simti cel mai bine si mai confortbail, asta e secretul.
in mod normal trebuie sa-ti gasesti un chef's knife adaptat marimii mainii tale. eu am ajuns deja la al patrulea cutit de chef si de-abia asta ultimul, un Global (nu mai e nevoie de prezentare, ptr. cei care stiu firma), sta perfect in mana mea. Aproape 2 ani de zile am tinut un cutit mult prea mic in mana mea.
Deci: poti folosi si un cutit de torturi sau de paine - daca ala te face sa te simti confortabil .
So - cauta un chef's knife adaptat mainii tale, aia e regula de baza.

15.01.2012, 16:05

asa trebuie sa tai si eu ceapa ca imi place cat mai marunta in mancaruri,dar trebuie sa vad si de un cutit bun!!!

15.01.2012, 16:11

http://www.global-knife.com/products/g/product_g-2.html - asta folosesc eu acum.
mai am un sabatier, dar si un stellar samurai: http://shop.fieldsofsidmouth.co.uk/products/stellar-samurai-deba-6-quot-165mm/174/ - asta e insa cutitul care mi-a retezat in 2010 degetul aratator de la stanga, cand taiam neatent...ceapa .
si mai am un cutit f bun daruit de nico lontras.
dar acum merg ce Globalul.

15.01.2012, 16:14

acum am un cutit Vitesse si e destul de bun,mai ales ca nu e nici asa de greu,dar cred ca pe viitor as vrea un Henckels. Am unul japonez din otel,dar nu e inoxidabil si trebuie sters dupa fiecare intrebuintare altfel rugineste.Si uitasem de el,ar trebui sa incerc sa tai si cu el.
Am lucrat la un magazin de produse ptr bucatarie in Canada si acolo altfel se face instructia,doua saptamani am studiat fiecare produs in parte,deci cunosc cutitele pana la compozitia lameiam vazut cutite Global acum 10 ani si atunci mi se pareau atat de inovatoare.

15.01.2012, 16:15

rocsi,faci practica pe cartofi si cand ai invatat treci la ceapa

15.01.2012, 16:16

da, stiu, stii ca astea japoneze de calitate, cum e globalul, sunt facute din straturi suprapuse de otel, nu dintr-o singura bucata, ca marea majoritate a cutitelor. practic, daca-l scap de la distanta mare pe ciment si cade in varf se "sparge" in sute de bucatele .

15.01.2012, 16:25

nu stiu de ce ,dar pe mine nu ma incanta cutitele de ceramica. Mie imi place sa simt in mana lemnul sau metalul,mi se pare ca prea aduce a plastic.Eu-s mai ecologista si imi plac lucrurile naturale si cred ca simturile sunt foarte importante. Cum e sa iei in mana un lucru din plastic si cum e cu unul din lemn

15.01.2012, 16:33

Pai tai des ceapa,dar imi cam aluneca printre degetedar spre rusinea mea nu am nici cutite calumea,tot zic ca-mi iau,dar nu am mai apucat!!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!